Предна В момента Следва
SAM SMITH PROMISES (FEAT. CALVIN HARRIS)

Power news

Лепенето на реклами по дървета и стълбове в Бургас все още е забранено

Лепенето на реклами по дървета и стълбове в Бургас все още е забранено

21 акта са съставени от началото на годината за поставяне на рекламни съобщения за различен вид събития, услуги и стоки върху дървета, улични стълбове, сгради, ел. табла, огради и др. нерегламентирани места на територията на община Бургас.

Последният задържан нарушител е хванат преди ден, в момент на разлепване на съобщения за ремонти, от служителите на дирекция "Управление на кризи, обществен ред и сигурност". Общинските инспектори са премахнали 150 броя от същите листовки, поставени от лицето на нерегламентирани места по улиците "Александровска", "Македония" и "Цар Симеон I". За нарушението му е съставен акт в общ размер от 7500 лв.

Най-честите нарушения са свързани с лепене на съобщения и листовки за ремонт на покриви, изкупуване на стари вещи и теглене на кредити, а обичайните места са централните булеварди и улици на града - "Александровска", "Алеко Богориди", "Христо Ботев", "Фердинандова", "Княз Борис I" и др.

Нарушителите са предимно лица, живеещи в съседни на Бургас общини, като Средец, Ямбол, дори от Самоков и др., които търсят препитание в морския град.

Глобата за поставяне на външна реклама на нерегламентираните за това места, според Наредбата за рекламната информационна дейност на територията на община Бургас, е в размер на 50 лв. за всеки поставен плакат, афиш, листовка или друг информационен елемент.

Добрата новина е, че ръстът на тези нарушения в Бургас намалява. За 2018 г. броят им е едва 44, докато през годините назад е видимо по-голям: за 2017 г. са 75, 2016 г. - 117, а 2015 г. - 223. Съставените актове също показват положителна тенденция - за 2018 г. са в размер на 34 150 лв., а за 2017 г. - 81 750 лв.

Гражданите, които станат свидетели на подобни нарушения, могат да сигнализират веднага на дежурния телефон в Община Бургас - 056 841 560, за да могат инспекторите да реагират своевременно.

Общинска администрация призовава още веднъж всички, които искат да поставят подобни съобщения, да ползват регламентираните за тази цел места, като афишни колонки и информационни табла. Такива има поставени на ул. "Фердинандова", "Христо Ботев", "Княз Борис I" и др.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация