Предна В момента Следва
THE PUSSYCAT DOLLS DON'T CHA (FEAT. BUSTA RHYMES)

Power news

Лазарки наричат за здраве и плодородие в Бургас

Лазарки наричат за здраве и плодородие в Бургас

Малки лазарки отправиха из цял Бургас пожелания за здраве и плодородие. Фолклорната група е от село Люляково и е подготвяла старателно репертоара си за празника в продължение на седмици. Момичетата в народни носии изпълниха народния обичай Лазаруване и пред сградата на Община Бургас. Там те бяха посрещнати от секретаря на администрацията Божидар Кънчев, който ги дари за прекрасните им изпълнения. 
"Продължавайте все така да пазите живи българските традиции", каза към малките изпълнителки Божидар Кънчев.
Лазарките създадоха празнично настроение по главната улица на Бургас, а мнозина запечатаха техните изпълнения в снимки, които бързо се разпространиха и в социалните мрежи. 
Лазаровден се празнува в събота преди Цветница. Традициите на този ден са изпълнени с много мистика. В обичая могат да участват само момичета. След ритуала те преминават в друга социална група и вече не се възприемат като деца. 
Песните на Лазаровден не може да бъдат изпълнявани преди или след празника. Лазарките от Люляково обаче решиха да нарушат тази традиция в името на доброто, като успеят да изпълнят ритуалите за здраве и плодородие на повече места.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация