Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Power news

КСТ „Поморие“ обра златото на Държавното първенство “Купа България”

КСТ „Поморие“ обра златото на Държавното първенство “Купа България”

Клуб по спортни танци “Поморие” и Община Поморие за пореден път организираха Открит Национален турнир по спортни танци “Купа Поморие 2018” и Държавно първенство II ранг “Купа България”. Атрактивният турнир по традиция се радва на висок интерес, но тази година многобройната публика и стотиците участници надминаха очакванията на организаторите.

Състезанието беше официално открито от кмета на община Поморие Иван Алексиев. Надпреварата започна сутринта с конкурс „Изгряващи звезди” и продължи след полунощ с първенството за “Купа Поморие” и “Купа България”.

Най-силните български двойки във всяка една възрастова категория се бориха за призовите места. Високото ниво на майсторство на участниците направи гледката за публиката незабравима. Повече от 30 български съдии от различни градове оценяваха представянето на двойките, като поморийските състезатели както винаги се представиха изключително достойно. В турнир „Изгряващи звезди” взе участие новото попълнение в редиците на КСТ „Поморие” Деян Абрашев и Христина Левтерова. Те заеха 1-во място при деца до 9 години, а Илья и Лора – 2-ро. На открит турнир дебютира още една нова двойка на клуба Мартин Собаджиев и Изабел Янакиева. Те се класираха на 8-мо място в категория 13 Е. В клас 13 D Алекс Димитров и Марина Канариева грабнаха сребърен медал, а техните съотборници Виктор Василев и Анджелина Кръстанова се класираха на 7-мо място, като малко не им достигна да влязат на финал. Стелиян Николов и Димая Нонева са нова двойка на клуба в категория деца до 11 г. Те достигнаха до 2-ра позиция в клас 11 D, а в надпреварата за “Купа Поморие” спечелиха 2-ро място в латиноамериканската програма и станаха 3-ти в стандартните танци.

Станислав Младенов и Изабел Иванова грабнаха златните медали в клас 18 B+B латина и заеха 4-то място в стандартните танци. В турнир за “Купа България” в категория Младежи те се класираха на полуфинал – 10-то място. Тандемът Александър Лякишев и Виолета Ершова дебютира в клас 18 B+B латина и зае 2-ро място. Двамата се класираха на 6-то място в стандартните танци, а в турнира за “Купа България” в категория Младежи достигнаха до полуфинал в латиноамериканските танци. При стандартните танци Дейвид Йовчев и Марта Долгушина заеха 8-ма позиция при Младежи и станаха 3-ти при 18 В+В.

Шампионите на България Давид Абрашев и Гергана Велкова отново спечелиха “Купа България” в категория Юноши младша възраст в латиноамериканските танци, но взеха и златния медал в стандартните танци. Мирослав Бонев и Емилия Джелебова единодушно спечелиха 1-во място както в клас 18 A+A, така и в категория Младежи при латиноамериканските танци. В надпреварата за “Купа България” Ярослав Броварский и Ванеса Манева донесоха злато на клуба в латиноамериканските танци, двамата са едни от главните претенденти на шампионската титла в категорията за състезатели над 19 г. за 2018 г. на предстоящо Държавно Първенство.

След невероятния успех на провелия се турнир треньорите на клуба Никола и Олга Абрашеви, Явор Вълчев и Димитрина Вълчева са доволни от своите възпитаници и още по-мотивирано продължават с подготовката за предстоящите състезания.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация