Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Кристиян Киров първи във временното класиране на световното по джет ски в Тайланд

Кристиян Киров първи във временното класиране на световното по джет ски в Тайланд

Бургаският състезател от „Jetski Racing” Кристиян Киров е на първо място в Мото 2 на състезанието за купата на краля на Тайланд. За първи път, именно в ефира на Power FM – Бургас, джетски състезателят изрази своята радост от класирането. „Преимуществото, което имахме, бе доброто класиране от първото Мото. И когато печелиш добра стартова позиция, можеш да направиш по-добро класиране. Това винаги ни е липсвало на другите стартове. Добра реакция, бърз джет, когато водиш колоната  - няма напрежение, няма големи вълни пред теб. Беше много забавно и лесно, най-доброто ни постижение и най-лесното досега”, разказа Киров.   

Преднината във втория старт е благодарение на доброто представяне на Мото 1, на което той се класира втори.  След него той имаше възможност да избира стартова позиция и трасе за Мото 2. Кристиян Киров обясни, че преди началото на състезанието е имал проблем с двигателя. „Беше трудно да настроим джета и с добро каране финиширах втори. Трябваше да направим само няколко настройки за местните условия. Но след първата официална тренировка счупихме клапаните. Наложи се сменяме някои от частите на двигателя, сменяхме съединител, турбо. И почти всичко е чисто ново. Но времето не ни стигна да донаправим новите настройки, защото новия мотор работи по друг начин”, обясни състезателят.

Според него всеки един от участниците в състезанието има шансове за победа. „Въпросът ще опре до късмет на кой ще му издържи джета. Имаше вече един счупен джет по трасето, който направи един страхотен старт. Имаме сили да изпреварваме, да се борим. Ако машината издържи – имаме шансове за всичко”, коментира в ефира на Power FM Кристиян Киров. Той с усмивка разказа, че в публиката в Тайланд има повече българи, отколкото тайландци. Българската група там наброява повече от 30 човека.

Утре (3 декември) ще бъдат стартовете и на Мото 3 и Мото 4. При добро представяне, още на първия старт, Кристиян може да стане и световен шампион. „Теоретично всичко може да се реши в третото Мото, защото сега имаме 114 точки. Едно добро класиране ни изтрелва напред в таблицата. Много е важно джетът да издържи всички стартове и да печелим всяка една точка, защото всичко може да се промени. Има двама, трима много сериозни опоненти на трасето и с по-добри джетове. До края на състезанието трябва да ги надиграем. Рано е да се радваме още, но си пожелаваме след утрешния ден България да има нов световен шампион по джет ски”, каза минути след втория старт Кристиян Киров.  

 

Интервю на Манол ТодоровPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация