Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Кристиян Киров, Jet Ski Racing: Имаме шанс да спечелим титлата на краля в Тайланд

Кристиян Киров, Jet Ski Racing: Имаме шанс да спечелим титлата на краля в Тайланд

Имаме шанс да спечелим „Титлата на краля” в Тайланд. Това каза в ефира на Power FM - Бургас Кристиян Киров малко преди да замине за участие на Световното първенство по джет ски в Тайланд. Припомняме, че той е и Балкански шампион по джет ски, вицеевропейски шампион в Полша и сребърен медалист от Световните финали в САЩ тази година.  „В този спорт имахме нужда да натрупаме опит и знание, за да стигнем до нивото, в което да се борим за първото място. Смея да каже, че имаме много добре подготвен джет. Чувствам се сигурен и стабилен във водата. На теория имаме всички шансове да спечелим титлата. Надяваме се да имаме късмета да се случи това”, каза Киров. Той уточнява, че състезанията в Тайланд и САЩ са най-мащабните в този спорт, но „Купата на краля” е турнир, който се радва на особена почит от местното население и в цяла Азия. По неговите думи, на него участват повече от 250 състезателя от над 40 държави. България също има представители благодарение на тима на Кристиян.

Състезателят сподели със съжаление, че участието му на такива състезания, е изцяло благодарение на неговата самоиздръжка. „Надявам се в най-скоро време да застане някой до нас, да ни протегне ръка. Вече имаме и резултати, което е важно за всеки спонсор. Наистина моторните спортове са ужасно скъпи, джет ски не отстъпва. Джет ски не отстъпва и разходите са прекалено много за сам човек. Всичко се случва благодарение на мен и на моите усилия, както и на шепа приятели, които помагат, който с каквото може. Единствената финансова помощ получаваме от община Несебър, но те отиват за организацията на евент през лятото.  На практика участието в чужбина и подготовката тежи на наш гръб”, информира Киров.

Той информира, че винаги съществува опасност, заради липса на финанси, да се пропуснат следващите състезания. Шампионът споделя, че парите са осигурени до участието им в Тайланд след две седмици. „След това нямам никаква идея как ще се получат нещата, нямам идея дали ще намерим спонсор.  Нямам идея дали аз ще мога да си позволя да направя такъв силен сезон като този. Но ще хвърлим усилия, защото трябва да се постараем да развиваме това, което имаме, а не да го убием и захвърлим”, каза Кристиян.

За първи път на състезанието в Тайланд, страната ни ще има участник и в категория „деца”. Това е 14-годишният Александър Петров от Добрич. Момчето ще участва в „Купата на краля” благодарение на финансовата подкрепа на Кристиян. „Предстои му много тежко състезание, защото никога не е участвал на състезание с такива мащаби, не е правил такива масови стартове. Но той има голям талант. И най-вероятно, след време той ще ми отнеме титлата тук. Така че решихме да му помогнем, да му дадем този шанс и силно се надявам да направи едно хубаво представяне и да продължи да се развива и да ни задмине много напред”, смята Кристиян.

Информация на Манол ТодоровPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация