Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Който иска да овладее добре език е хубаво да стартира обучението си възможно най – рано #ЗаедноВЧас

Който иска да овладее добре език е хубаво да стартира обучението си възможно най – рано #ЗаедноВЧас

Един от въпросите, свързан с обучението на децата в ранна възраст е : кога трябва детето ни да започне да изучава чужд език. Преди време се смяташе, че ученето на различни езици различни от българския още от детската градина е напълно безсмислено. Някои от най – новите изследване показват обаче, че съвсем не е така. 

„Специалисти педагози и психолози смятат, че най – подходящия времеви прозорец за ученето на нов език е между раждането и 10 – та година на детето т.е. колкото по – рано започне детето да учи чужд език толкова по – голяма е вероятността то да го овладее без акцент и да говори с истинска свобода”, каза за Пауър ФМ Женя Димитрова от Училище за езици „Мотив”.

Изследванията показват, че малките деца са естествено предразположени бързо да усвояват нови думи, защото не могат да преценят дали езика е първи за тях или последващ. Реален пример дава Женя на база опит в езиковото училище: „Случката е с дете на 4 години и половина. След няколко проведени занятия, в които говорихме само на английски, едно от децата внезапно ме попита: Мис, ние кога ще започнем да учим английски? Тогава аз си дадох сметка, че той не е осъзнал, че през цялото време аз му говоря на английски и самият той ми отговаря на английски понеже ме разбира перфектно.”

Доказано е, че в семейства, в които родителите говоярт различни езици е напълно естествено детето да започне да общува и на двата езика и в един момент да ги овладее еднакво добре.

Децата в днешно време се развиват бързо и възприемат бързо. За да бъдат покрити техните потребности в Бургас и от  Общината през 2015 година въведоха в детските градини изучаване на английски език за 5 – 6 годишни( 3 -та и 4 -та възрастова група), за да  може децата да овладяват базовия бизнес език на съвременния свят 2 часа седмично. Това въведение  касае 127 градински групи с 3893 деца. Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация