Предна В момента Следва
IMANBEK & BYOR BELLY DANCER

Power news

Кораб от вода ще краси Царево от това лято

Кораб от вода ще краси Царево от това лято

В края на януари, общинските съветници на Община Царево обсъдиха и приеха Бюджет 2017. Основната цел на Бюджет 2017 е да запази бюджетната рамка и да подсигури големите обекти, които ще бъдат финансирани от Европейския съюз. „Въпреки че предстоят предсрочни избори и годината ще бъде изпълнена с политически вълнения, сме длъжни да подсигурим устойчив бюджет , който аз бих нарекъл „Бюджет на спокойствието“, защото той ще продължи тенденциите в политиките, които Община Царево следва вече пет години”, каза на състоялате се сесия градоначалника на най – морската община, инж. Георги Лапчев. Специално за Паъур ФМ той сподели с особена гордост за най – новата придобивка, която ще краси града от това лято – водна скулптура с формата на кораб. „ Ще имаме една водна скулптура, каквато има само на две места в Европа, ние сме третото. Това е един много интересен кораб от вода. Как ще бъде произведен и как ще изглежда, убеден съм ще и жителите и гостите много ще му се радват. Той ще прилича на кораба, с който Язон е пленил златното руно. Вече има исторически факти, няма да казвам кой ни ги даде, че златното руно е някъде тук. Дали е така – не зная. Времето и историята ще покаже” - загадъчно разказва инж. Лапчев – „..но изхождайки от фактите няма случайни неща. Този проект, за тази водна скулптура, просто се случва в един такъв момент, в който може да стане реалност, което поглеждайки в мистиката, ми дава надежда да смятам, че може би златното руно е наистина при нас”.

Освен забележителната новост, за която бе оповестено на заседанието се конкретизира още, че бюджетната рамка без средствата , които ще привлече Общината от Европейския съюз, е 16 000 000лв. В тази сума отново са предвидени достатъчно средства за спорт, социални услуги, култура, задължителните зимни и летни културни събития в цялата община. Бюджетът ще подсигури читалищата, детските градини и училищата, с което ще даде необходимото социално спокойствие за жители и гости на Община Царево.  

На сесията бе приет и отчетът на местната Комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни за 2016г. От отчета стана ясно, че престъпленията, извършени от деца в общината, са все по- малко на брой, което означава, че превантивната дейност, която комисията провежда има резултат и децата, ангажирани със спорт, посещение на театри и публични изяви, проявяват по- малко агресия.

 

На заседанието бе одобрена и План-сметка за приходите и разходите в дейност „Чистота” за 2017 год, както и Допълнение в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги в Община Царево. Бе гласувано и утвърждаване и дофинансиране на паралелки под норматива от  януари 2017 год. до края на учебната 2016/2017 год. в СУ „Н.Й.Вапцаров” гр. Царево и ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” гр. Ахтопол.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация