Предна В момента Следва
SHAKIRA WAKA WAKA (THIS TIME FOR AFRICA)

Power news

Кметът свика оперативка за училищните ремонти – настоява за качество и спазване на срок

Кметът свика оперативка за училищните ремонти – настоява за качество и спазване на срок

Kметът Димитър Николов свика оперативка за училищните ремонти. Той разпореди на всички директори на учебни заведения да следят стриктно за изпълнението на строителните дейности. От всички фирми се изисква да спазват предвидените срокове по проектите и да изпълняват с високо качество своята работа.
Повечето ремонтни дейности трябва да приключат до първия учебен ден. В училищата, в които се изпълняват по-мащабни проекти, работата ще продължи и след 15 септември. За децата там ще бъде осигурен безпрепятствен и безопасен достъп до класните стаи. Местата на строителните дейности ще бъдат изолирани добре и работата няма да пречи на провеждането на учебните часове.
Амбицията на Община Бургас е образователните средища в морския град с всяка година да придобиват визия, която е в крак със съвременните концепции за практичност, удобство и функционалност.
В момента се извършва реконструкция и модернизация на спортните игрища в СОУ "Св. св. Кирил и Методий" и ОУ "В. Априлов". Предвидените за асфалтиране площи в СОУ "Св. св. Кирил и Методий" са завършени, изградена е нова канализация, почти изцяло е подменена остарялата ел. инсталация. Предстои да се положи меката настилка и да се монтират уредите на спортната площадка. Оградата на ОУ "В. Априлов" е завършена, дворът е асфалтиран, изградени са нови тротоари, монтират се фитнес уреди и съоръжения. Предстои да се поставят меките настилки на спортните площадки и да се достави нова зеленина.
В СОУ "Епископ Константин Преславски" се прилагат мерки за енергийна ефективност. Половината от дограмата е подменена с нови профили, полага се топлоизолация на фасадата и вътрешния двор, подменени са всички радиатори, скоро ще приключи и ремонтът на покрива.
Мерки за енергийна ефективност се прилагат и в СОУ "Й. Йовков" в комплекс "Изгрев". Където има възможност, в бургаските училища ще бъдат поставяни енергоспестяващи LED лампи.
През това лято се извършва изключително мащабна реконструкция на двора на ОУ "Елин Пелин" в комплекс "Меден рудник". Завършена е работата по канализацията и водопровода. Изгражда се нова трибуна и съоръжения за лесен достъп на хора с увреждания. Подменена е настилката във вътрешния двор, монтира се видеонаблюдение и системи за интернет.
Продължава преустройването на ДДЛРГ "Ал. Г. Коджакафалията" в учебен корпус. В момента се изгражда "топлата връзка" между сградата и ПМГ "Акад. Н. Обрешков".Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация