Предна В момента Следва
MAHMUT ORHAN SIX DAYS WAR (FEAT. COLONEL BAGSHOT)

Power news

Кметът провери как върви строителството на новия корпус на училище "Св. св. Кирил и Методий"

Кметът провери как върви строителството на новия корпус на училище "Св. св. Кирил и Методий"

Кметът Димитър Николов посети строителната площадка на новоизграждащия се корпус на училище „Св. св. Кирил и Методий“. Постройката вече е издигната на груб строеж, като в момента се работи на последното ниво на бъдещия спортен корпус.

„Новият корпус ще предостави на учениците възможност за участие в различни спортни дейности и придобиване на комплексна физкултурна подготовка. Там ще има физкултурен салон, съблекални, мултифункционална зала, специализиран кабинет и санитарни възли, съобразени за хора в неравностойно положение. Той ще бъде свързан към основната сграда на училището с топла връзка от втория етаж и с два самостоятелни входа“, сподели кметът Николов.

Сградата на физкултурния салон е със застроена площ от близо 350 кв. м. На партерния етаж преди физкултурния салон ще има фоайе със стълбище и асансьор за хора с увреждания, водещи към втория етаж, където ще бъдат разположени просторно фоайе с възможност за организиране на изложбено пространство и учебни занятия по рисуване, мултифункционална зала, която ще се разделя на две по-малки и специализиран кабинет за нуждите на училището. На най-горното ниво ще има градина, която ще дава възможност и за класна дейност на открито.

На покрива ще има възможност да се монтират фотоволтаици за енергийните нужди на постройката, а чрез специално закалено стъкло с вградено декоративно фолио ще бъде създаден ефект, който ще препраща към азбуката. Изгледът на новия корпус ще бъде модерен, като същевременно с това ще кореспондира със стила Баухаус, в който е сградата на най-старото бургаско училище „Св. св. Кирил и Методий“, построено през 30-те години на миналия век.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Power TOP 30

 • 1
  MASKED WOLF
  ASTRONAUT
 • 2
  RITON
  FRIDAY
 • 3
  SAWEETIE
  BEST FRIEND
 • 4
  DARA
  COLD AS ICE
 • 5
  LIL NAS X
  MONTERO
Цялата класация