Предна В момента Следва
LADY GAGA ALEJANDRO
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Power news

Кметът Николов се срещна с президента на Световната дентална федерация

 Кметът Николов се срещна с президента на Световната дентална федерация

Кметът на Община Бургас Димитър Николов се срещна днес с президента на Световната дентална федерация д-р Катрин Кел, изпълнителния директор на Световната дентална федерация Енцо Бондиони и с председателя на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков.

Поводът за визитата на гостите е предстоящият 19-ти Национален конгрес, организиран от Българския зъболекарски съюз, който е част от програмата за Продължаващо медицинско обучение на Световната дентална федерация.

Кметът Николов запозна присъстващите с перспективите за развитие на денталната медицина в Бургас и най-новото учебно заведение в сферата на здравеопазването в града - Медицинският факултет, който наесен приема първите си студенти. Градоначалникът сподели идеята за организиране на изложба на бронзови медицински инструменти, сред които и дентални, използвани в античността и открити при разкопки на тракийски и римски селища в района, както и в потъналите кораби в Черно море, изследвани при подводната научна експедиция Black Sea MAP.

Д-р Катрин Кел сподели пред кметът Димитър Николов и заместникът Лорис Мануелян, че е впечатлена от Бургас, морето и колко много млади хора с красиви усмивки има в града. Тя разказа, че Световната дентална федерация е сред най-старите организации в медицината и сферата на здравеопазването. Д-р Кел допълни още, че след Научния конгрес на Българския зъболекарски съюз, предстои още един конгрес по дентална медицина в Сан Франциско в началото на септември, организиран съвместно с Американската дентална асоциация, на която България ще бъде представена от д-р Николай Шарков.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация