Предна В момента Следва
MOLELLA, GAMUEL SORI, MINELLI LET'S DANCE (VOLARE)

Power news

Кметът Николов: Нека пазим и умножаваме живите ресурси на Черно море и да го съхраним за бъдещите поколения!

Кметът Николов: Нека пазим и умножаваме живите ресурси на Черно море и да го съхраним за бъдещите поколения!

На 31 октомври шест държави, една от които България, отбелязват Международния ден на Черно море. По този повод кметът Димитър Николов отправя поздрав към всички бургазлии и българи, които имат самочувствието на морски хора.

Преди години по негова инициатива всички градоначалници от нашия бряг подписаха следната Харта:

 

"Ние, кметовете на българските черноморски общини, осъзнавайки своята човешка преходност и правото на следващите поколения да живеят в един по-добър и чист свят, припознаваме като своя лична каузата за опазване на Черно море.

 

За постигането на тази цел се задължаваме:

 

*  Да не причиняваме с волни и неволни действия вреда на уникалните природни дадености на Черно море и неговото крайбрежие.  

 

* За запазим и умножим живите ресурси на Черно море и да съхраним бреговата му ивица за бъдещите поколения.

 

* Безкомпромисно и методично да решаваме проблемите, свързани със замърсяването, свръх улова на риба и хаотичното развитие на бреговата зона.  

 

* Да използваме общественото си влияние, за да обединяваме усилията на хора и институции, насочени към ограничаване на замърсяването в Черно море и възстановяване на околната среда.

 

* При изготвянето на стратегии за градско развитие, да координираме своите действия така, че те да гарантират  балансираното и устойчиво развитие на черноморското крайбрежие.

 

Векове наред сме черпили без мяра от ресурсите на Черно море, а то е било щедро към нас. Днес е наш ред да се погрижим за него!".Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация