Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Новини Царево

Кметът на Царево: Южното Черноморие е с 30 пъти по-чиста вода от когато и да било

Кметът на Царево: Южното Черноморие е с 30 пъти по-чиста вода от когато и да било

„В Лозенец има напълно работещо пречиствателно съоръжениe, което в пика на сезона функционира и Лозенец има чиста вода”, това каза кметът на община Царево инж. Георги Лапчев в ефира на радио Power FM по време на живото излъчване от Фестивала на мановия мед в Царево. Кметът изясни, че системно се проверяват пробите, които правят съответните служби. Според него Южното Черноморие е с 30 пъти по-чиста вода от когато и да е било. „Наистина плажът на Лозенец е много чист, както и „Оазис”, както и централният плаж на Царево, така и цялото южно Черноморие. Много се радвам, че намерихме изход от тази ситуация, защото сега задържателя работи с пречитвателното съоръжение и капка непречистена вода не се влива в Лозенец”, обяви в ефира на Power FM кмета на Царево. Той допълва, че благодарение на шума, който се е вдигнал миналия сезон са получили вместо дефект – ефект. И обяснява, че освен чистата вода, плажът в Лозенец изглежда много по-добре благодарение на новия концесионер на плажа.

Той коментира и друга гореща тема свързана с взимането на такси за паркинг при Силистар. Инж. Лапчев обяснява, че единствената държавна и общинска отсечка на територията на Силистар е пътят, а останалото е частни имоти. „Собствениците на тези частни имоти са взели решение, че няма да ги обработват, а ще ги ползват като паргинги. Тези, които са подали съответните документи, са получили разрешения. Когато някой преминава по пътя не може никой да му вземе пари”, информира градоначалникът, като е катогоричен, че никой не може да спира автомобили на пътя и да им иска такса за преминаването по общински път. „Скъпи приятели, четете табелите, които общината постави още в началото на сезона. Там категорично сме обявили кое е платено и кое не е. Когато ви издадат документ за спиране в един паркинг, не може да отидете с този документ в друг паркинг”, информира инж.Лапчев.

Той допълва, че има информационна кампания, благодарение на която всеки може да се информира за платените места. Според него незнанието не е оправдание. Кметът отбеляза също и, че само Царево и Рио де Жанейро са разположени на три залива, но по негово мнение, ако бразилският град е по-голям, то нашите заливи са по-красиви.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация