Предна В момента Следва
LEWIS CAPALDI FORGET ME (REMIX)

Новини Царево

Кметът на Царево: Нашите деца са нашето бъдеще

Кметът на Царево: Нашите деца са нашето бъдеще

Образованието е една от водещите политики, която развиваме в продължение на години, каза в ефира на Power FM – Царево кметът на община Царево инж. Георги Лапчев. „Бъдещето на нацията зависи от нашите деца – те са нашето бъдеще. Общината направи своя план за развитие, който кръстихме 1420. Докато пишехме този тежък документ, обърнахме едно огромно внимание на това, какво трябва да направим с училищата на територията на община Царево – как да ги развием, от какво имат нужда, как да подобрим условията, с какви средства да го направим”, каза градоначалникът. Той допълни, че са направени стъпки за подобряване на условията в учебните заведения в общината. 

Инж. Георги Лапчев информира, че предстои реновиране и на училище „Никола Вапцаров” в Царево. Той уточни, че финансирането ще се потърси от фонд "Солидарност" на ЕС. „В този проект се включва топлоизолация, т.е. саниране, смяна на котлите на пелети, ще подобрим и физкултурния салон. Там се провеждат както събития, така и всички учебни часове по физическо. Надявам се ремонтът да се случи в рамките на следващата година”, информира кметът на Царево. Той допълни, че по проект е предвидено обновяване и на т.нар. „малко училище”. Според него важна е не само училищната инфраструктура, но и как протича учебният процес. „Може да има добро образование там, където има добре изглеждащи училища, добре изглеждащи класни стаи, преподаватели, които влагат сърце и душа. Тогава няма как учебният процес да не дава резултат и да нямаме едни добри ученици, които да нападат висшите учебни заведения със своите познания”, каза още Лапчев.

Кметът на Царево коментира и един  друг проект, ремонтът на училището в Ахтопол. „То изглежда прекрасно, а вече е и доста по-здраво. Ще използваме инавативни подходи, прицелили сме се към това да има инсталация на пелети, за да отговорим на много по-високия енергиен клас”, информира Георги Лапчев. Той каза още, че и там физкултурният салон и съблекалните  имат нужда от ремонт. Средствата за тяхното обновяване ще дойдат от общинския бюджет. 

Интервю: Екатерина Николова

Снимка: Станислав ПетковPower TOP 30

 • 1
  JAMES HYPE
  FERRARI
 • 2
  QODES
  UNA FAVELA
 • 3
  HARRY STYLES
  AS IT WAS
 • 4
  JACK HARLOW
  FIRST CLASS
 • 5
  D-TRAX & MASCOTA
  LA MUSICA SUENA
Цялата класация