Предна В момента Следва
ED SHEERAN BAD HABIT

Power news

Кметът на община Несебър откри туристическия маршрут „Духовен път“

Кметът на община Несебър откри туристическия маршрут „Духовен път“

Вчера, кметът на община Несебър – г-н Николай Димитров, официално откри културно-туристическите атракции по проект „Вяра в Несебър“, финансиран по ОП „Регионално развитие” 2007-2013г. В рамките на договора за безвъзмездна помощ бяха реставрирани и социализирани две църкви: „Св. Параскева“ и „Св. Йоан Кръстител“ и околното им пространство, както и околното пространство на църква „Св.Спас”. Изградено е 320-метрово трасе от предвидения „Духовен път“, а той започва от църква „Св. Йоан Кръстител” до църкви „Св. Параскева” и „Св. Архангели Михаил и Гавраил“. Официални гости на събитието бяха г-н Павел Маринов - Областен управител на Област Бургас, доц. Стефан Белишки – председател на управителния съвет на ИКОМОС, общественици ,граждани представители на туристическия бизнес на територията на община Несебър и местни туроператори.

Днес част от бургаския квартал “Меден рудник” ще остане без вода. Причината са строително-ремонтни дейности. По всяка вероятност водоснабдяването ще бъде спряно в 11 ч. и възстановено около 14 ч.
Ограничението ще важи за районамежду улиците: ул. “Тодор Грудов”, ул. “Миньорска” ул. “Кооператор”, както и за високите етажи на блоковете с номера: 23, 24, 25, 26, 27, 27а, 117.

Община Поморие съобщава, че на 16.05., от 8.30 до 18.30 часа, ул. „Княз Борис I”, в отсечката между кръстовищата на ул. „Средна гора” и изхода към Бургас, ще бъде затворена за движение на моторни превозни средства. Това се налага поради извършване на строително-ремонтни дейности в този участък.
 Power TOP 30

 • 1
  JAMES HYPE
  FERRARI
 • 2
  QODES
  UNA FAVELA
 • 3
  HARRY STYLES
  AS IT WAS
 • 4
  JACK HARLOW
  FIRST CLASS
 • 5
  D-TRAX & MASCOTA
  LA MUSICA SUENA
Цялата класация