Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Кметът на Бургас: Бюджетът за 2017 година е насочен към сигурността и инвестициите в младите хора

Кметът на Бургас: Бюджетът за 2017 година е насочен към сигурността и инвестициите в младите хора

Проектът за бюджет на община Бургас за 2017 година  предвижда той да е в размер 217 157 446 лева, от които субсидията за издръжка на държавно делегираните дейности е 75 374 000 лв., а дейностите, които общината осигурява чрез вътрешно финансиране са 90 015 000 лв., това каза пред журналисти кметът на община Бургас Димитър Николов.  Той определи бюджета като насочен към сигурност и инвестиции в младите хора.  „Той ще гарантира и обезпечава всички дейности на социално незащитените групи, за които отговаряме. Предвиждаме инвестиции  насочени, към сигурност, безопасност на децата и гражданите на територията на община Бургас. Бюджет 2017 ще бъде с акцент към инвестиции в младите хора, ще се предвидят средства за подобряване на градската среда, учебната и спортната среда, за стимулирането на иновативността на училищата и на можещите деца, които се увеличават, което ни радва много”, сподели градоначалникът.

Димитър Николов информира, че от следващата година ще започне изграждането на видеонаблюдение във всички детски градини и ясли на територията на община Бургас. Поетапно ще започне наблюдението и във всички бургаски училища. Тепърва ще се определя регламента за архивирането на тези записи, определянето на служебни лица, които да боравят с тях и предаването им на органите на реда, при нарушения.

Кметът Николов издаде, че се осигуряват средства за стартирането на фонд за подпомагане на изявени и даровити деца в град Бургас. „Идеята е да се финансират пътуванията на талантливите бургаски деца и участието им в международни състезания, олимпиади, фестивали, както на територията на областта, страната  и в чужбина. Фондът ще обезпечава годишните стипендии или разходите за пътуване”, информира градоначалника. Той обаче уточнява, че предстои събраната комисия и общинските съветници да решат детайлите по дейността и формата на средствата. Димитър Николов каза още, че ще се обърни към фирми, работещи на територията на града, за да се включат със средства. Той ирази надежда средставата на по-голямата част от талантливите деца да бъдат обезпечени от този фонд.

 

 

Сред новите поректи, които общината предвижда да бъдат изградени през следващата година е и иновативното училище на мястото на сиропиталището „А. Георгиев Коджакафалята”. То ще е първото подобно в страната. Ще се престъпи и към създаването на енергоефективна детска градина, както и откриването на детска градина. Ще започне строителство на ново учебно заведение в „Горно езерово”. През следващата година предвиждат изграждането на два нови салона за физическо възпитание и спорт към две училища. Очаква се да приключи първия етап от проекта за преминаването на транзитния трафик от Магистралата за южното Черноморие през ул. „Крайезерна”. Някой от съществуващите квартали ще бъдат разширени, както и гробищния парк. Предвижда се изграждане на нови улици и паркоместа, където това е необходимо. Ще приключи и раконструкцията на т.нар. „историческо ядро” в Морската градина. 

 

Снимки: Венелин КостадиновPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация