Предна В момента Следва
SAK NOEL TOCAME (FEAT. SALVI & FRANKLIN DAMDJ) REMIX

Power news

Кампанията за пълно изследване на кръв и урина и скрининг на щитовидна жлеза продължава и този месец

Кампанията за пълно изследване на кръв и урина и скрининг на щитовидна жлеза продължава и този месец

Възможност за основни профилактични изследвания на преференциални ценипредлага на своите пациенти медицинска лаборатория „ЛИНА”. До края на месец февруари  пълното изследване на кръв и урина, към което този път е включен и туморен маркер на дебелото черво CA 19-9, е на цена от 29 лева вместо стандартните 57 лева. Проследяването на нивата на хормоните на щитовидната жлеза TSH и FT4  става за 16 лева вместо за 24 лева.  Таксата за манипулация е 2 лева.

Пълното изследване на кръв и урина е едно от най-търсените както от пациентите, така и от лекарите, защото включва измерване на добрия и лошия холестерол, кръвна захар, чернодробни ензими и още над 20 показателя.

„ За да обърнем фокуса и към превенцията на онкологичните заболявания, чийто брой в последните години за съжаление се увеличава, този път  сме включили и туморен маркер на дебелото черво CA 19-9. Той се използва при диференциалната диагностика и мониториране лечението на пациенти с карцином на панкреаса и колоректален карцином. Важно е да се отбележи, че повишени стойности на CA 19-9 се откриват  и при дoброкачествени и възпалителни заболявания на храносмилателния тракт и черния дроб както и при кистозна фиброза. Затова резултатите от изследванията трябва да се консултират с насочващия лекар”, обясняват от медицинска лаборатория „ЛИНА”.

Пациентите в Бургас и региона проявяват голям интерес и към кампанията за скрининг на щитовидната жлеза, която лаборатория „ЛИНА” периодично организира.  Нивата на тиреостимулиращия  хормон (TSH) и свободната фракция на тироксин (FT4) са основни показатели  за това дали функцията на щитовидната жлеза е нормална, повишена  или понижена. Именно заради това периодичното им изследване е ключово за ранната диагностика.

При изследването се взима венозна кръв, като резултатите излизат  същия  ден и могат да бъдат проверени в сайта на лабораторията:  www.lina-bg.com Препоръчително е пациентите да посещават лабораторията  сутрин преди да са закусили и да са пили кафе или други напитки, съдържащи кофеин.Power TOP 30

 • 1
  MASKED WOLF
  ASTRONAUT
 • 2
  RITON
  FRIDAY
 • 3
  SAWEETIE
  BEST FRIEND
 • 4
  DARA
  COLD AS ICE
 • 5
  LIL NAS X
  MONTERO
Цялата класация