Предна В момента Следва
EDWARD MAYA FEAT. ALICIA STEREO LOVE

Power news

Кака Лара за Power FM: Eдна истина е различна, казана от различните медии и журналисти

Кака Лара за Power FM: Eдна истина е различна, казана от различните медии и журналисти

Днес се отбелязва световният ден на телевизията. В ефира на Power FM – Бургас разговаряхме с най-известната кака в България – Лара Златарева. Тя с усмивка се обръща към всеки, който въпреки възрастта й, се обръща към нея с „кака Лара”. „Когато навлезеш във възрастта да бъдеш леля и ти кажат кака, това е жесток комплимент. Днес си говорим за влиянието на телевизията. Не знам дали все още медията, която буди най-голямо доверие е телевизията. Хората са много по-мобилни, много повече слушат радио, проверяват новините в интернет. Но фактът, че толкова години хората ми казват кака, въпреки че отдавна съм майка, леля... означава, че изразът „казаха го по телевизията” е верен, действа и през 2016”, каза Лара.

Тя обаче бърза да уточни, че е реалист, давайки си сметка, че е станала „кака” в период, в който е нямала конкуренция. „Телевизията беше една, за нея се говореше като за "Телевизията". Влиянието беше голямо, защото никой не подлагаше на съмнение казаното по телевизора. Днес хората имат страшно много информация, могат сами да проверят достоверността на новината. Но ако сравняваш новините на различните емисии, ще видиш как една истина е различна, казана от различните медии и журналисти”, смята Златарева.

"Кака Лара" коментира и участието си в „Биг брадър”. „Когато си влязъл в домовете на хората през телевизора на 16 години. Преминала е цялата ти бременност, първи брак, разводи, втори брак, втора бременност, всичко е минало пред екрана, в един момент ми се стори, че животът ми така или иначе е „Биг Брадър”. Реших, че да вляза за два месеца в този формат няма да е нещо кой знае какво. Именно влиянието на медиите върху хората се оказа онова, за което аз не бях подготвена. Не бях подготвена, че някой друг избира кои 5 минути от твоя живот да те представи", смята водещата. Тя разказва, че яко някой живее 24 часа по един начин и избира с кои пет минути да бъде представен, то би избрал онези, в които е направил добро, смял се е, творил е, говорил е за интересни неща.

"Но ако някой друг реши да те представи теб с онзи един час, който би бил интересен на зрителя, това няма да е твоят един час. Не се оправдавам, но смятам, че къщата, в която аз бях, беше много по-интересна и по-забавна, с много музика и интересни разговори от тази къща, която зрителите виждаха. Хората имат нужда да гледат скандалите, хората имат нужда да търсят конфликтите, сблъсъкът на характерите. В реалния живот хората предпочитат да бъдат ОК с всички, да не се карат, да бъдат в добри взаимоотношения. Но новата медия и влиянието е такова, ако няма скандал – не е интересно”, смята Лара.

Според нея, ако реалити форматите избират най-талантливия певец, когато поощряват хората да се запишат на танци, когато събуждаш уважение към професията като готвач, например, то те са положителни. Но и споделя, че не е сигурна форматът, в който е участвала, какво дава на зрителите. „На мен ми даде страхотни приятелства, които продължават и сега. Но не знам на какво учи зрителя, освен да му показва зрелище”, споделя Лара Златарева.

Най-известната кака поздрави слушателите на Power FM – Бургас с посланието да се замислят къде е истината – тази, която се поднася в медиите, или онази, която ще им отнеме малко повече време, но сами ще си я открият.

Какво още каза, може да чуете тук:

Снимки: интернетPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация