Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от граждани и фирми

Изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от граждани и фирми

За първа година приходната агенция предостави на гражданите и фирмите  още една възможност веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната данъчна декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация. 

Коригиращата декларация се подава до 30 септември на 2017 година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година. След изтичането на срока данъчните инспектори ще започнат проверки за подадени декларации с неверни данни за придобитите доходи.

През 2016 година НАП Бургас извърши проверки, при които се установи, че 5998 фирми от региона и 1664 физически лица от Бургас и областта не са подали годишни декларации или са посочили неверни данни във формулярите. За пропуските бяха съставени актове за административно нарушение.

До момента над 500 граждани и фирми от Бургас и региона са се възползвали от възможността сами да коригират годишните си декларации, като са подали нови, уточниха от териториалната структура на приходното ведомство в морския град. От НАП напомниха още, че за неподадена декларация от физическите лица глобата е до 500 лева. При декларирането на неверни данни, ако те водят до по-нисък размер на данъка или освобождаване от плащане,  глобата е  до 1000 лева.

За фирмите, които не са подали годишни декларации за дължимия корпоративен данък, санкцията е от 500 до 3000 лева за юридическото лице, а за управителя на фирмата от 200 до 1000 лева.

От НАП напомнят още, че до края на септември фирмите, които са извършили скрито разпределение на печалба имат възможност законно да подадат коригиращи декларации за 2016 г. В началото на октомври спрямо компаниите нарушители ще бъдат възложени проверки и ревизии.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация