Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Искаш да бъдеш студент в НАТФИЗ? НАТФИЗ пристига в Бургас да ти покаже как би могло да стане това!

Искаш да бъдеш студент в НАТФИЗ? НАТФИЗ пристига в Бургас да ти покаже как би могло да стане това!

За втора поредна година Националната Академия по Театрални и Филмови Изкуства (НАТФИЗ) „Кръстьо Сарафов” пристига  в Бургас, за да представи начините за кандидатстване и да даде насоки на всички бъдещи актьори, филмови дейци и мечтатели.  В рамките на проекта „Учи в България, завладей света!“ , студентите и преподавателите на Академията ще посетят 14 градове на страната, за да защитят авторитета на българското висше образование.

На 2 и 3 май  Бургас може да се присъедини към „Учи в България, завладей света!“ !

На 2 май от 19.00 ч. в ДТ „Адриана Будевска“ - Бургас, младите жители на града, ще имат възможност да оценят резултатите от четиригодишното образование в НАТФИЗ, като видят спектакъла на абсолвентите „Актьорство за драматичен театър“ на проф. д-р Ивайло Христов – „Комедия от грешки“. На 3 май от 09.00 ч. при „Вход свободен!“ ще се проведе консултативна среща с водещи преподаватели на Академията, които лично ще запознаят гостите със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебната 2017/2018 година. Предвидени са прожекции на студентско кино. Участниците в срещата ще получат безплатни  кандидатстудентски материали, Кандидатстудентски справочници и ваучери за 10% отстъпка при посещаването на кандидатстудентските групови консултации в София (през юни и август).

Идеята на Академията е да задържи младите хора в България, като им предоставя качествено образование на европейско ниво.  По време на срещата от Академията ще представят пред бъдещите си студенти европейската програма „Мобилност”, която дава възможност на всички второкурсници да специализират в различни университети по сценични изкуства в Европа плащайки таксите за българско образование, а не таксата за европейско.

„Интересът към изкуството е още по –силен вероятно, защото  трудната житейска действителност, предизвикателния бит, насочва младите хора към единствения, чист изход и това е работата и занимание с изкуство. В НАТФИЗ те разбират, че това не е илюзия, а действителност, свързана с много работа, усилия и всеотдайност, но тя носи своето възмездие”, каза в ефира на Пауър ФМ Десислава Димитрова, говорител на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.  90% от тазгодишните четвъртокурсници вече са получили сценична реализацияна сцената на Народния театър с премиера на постановката „Последно изкушение”, на сцената на театър „Българска Армия” отново с премиера на постановката „Салуме” на Диана Добрева. „Тези момичета и момчета вече имат своите театрални, професионални ангажименти. Подобна е съдбата на техните колеги, които завършват „Екранни изкуства” – млади режисьори, драматурзи, сценаристи, оператори, фотографи..Те вече от втори курс имат своите активности, за които НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” изключително много им помага и съдейства. Имаме сключни дълготрайни  споразумения с „Ню Бояна”. Там  нашите студенти в Факултет „Екранни изкуства” специализират и имат възможност да работят в истинското кино, а знаете „Ню Бояна” е гостоприемник на много европейски и американски продукции, така че НАТФИЗ не просто обучава своите студенти. Той твърдо стои зад тях и им помага да намерят реализация както в България, така и извън нея”, допълва Димитрова.

От НАТФИЗ изключително много се гордеят със своите преподаватели, които са „ерудити” в своите области и постоянно участват в международни лекции, семинари, „work “ шопове, симпозиуми, доклади. Самите те са лектори в европейски и световни университети, така че младите хора, желаещи да се научат на филмово и театрално изкуство биха получили най – доброто без да напускат рамките на страната.

 Екипът на НАТФИЗ споделя, че ако успеят да задържат 10 деца, които са решили да напуснат страната в България, то тяхната кампания е постигнала голям успех.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация