Предна В момента Следва
IMANY DON'T BE SO SHY (FILATOV & KARAS REMIX)

Новини Царево

Интензивни ремонти в Царево до началото на летният сезон

Интензивни ремонти в Царево до началото на летният сезон

Усилени ремонтни дейности текат в различни точки на гр.Царево по Строителната програма на общината. Тя включва ремонтни дейности на училища, детски градини, асфалтиране и ремонт на улици, тротоари и водопроводи, изграждане на улично осветление и др.
Към настоящия момент основен ремонт се извършва на ул.”Морска” и ул.”Крайморска”, където е подменен водопровода и сградните отклонения. Предстои премахване на съществуваща асфалтова настилка, полагане на нов асфалт и подмяна на тротоарните настилки с асфалто-бетон. В най-кратък срок ще започнат и ремонтните работи по реновирането на ул.”Черно море”. Там ще бъде подменен уличният водопровод и сградните отклонения, след което ще бъде извършен и цялостен ремонт на уличното платно, прилежащите тротоарни настилки и уличното осветление. Подмяна на част от водопровода се извърши и на улиците „Преображенска” и „Христо Смирненски”. В кв.Василико ще бъде изградена изцяло нова улица – ул.”Преображение”, включващо канализация и водопровод, полагане на асфалтови и тротоарни настилки.
Успоредно с това продължават дейностите по изграждане на пешеходна и велоалея от бензиностанция Петрол към Гробищен парк Царево. Трасето и е успоредно на пътното платно и включва тротоарни настилки за пешеходците, асфалтово покритие за велосипедистите, пейки и осветление. В района на старата автогара се ремонтира съществуващата зелена площ и се преустройства във водно огледало с осветление и озеленяване.
Стартира санирането на старото крило на ОДЗ ”Ален мак”. По този начин сградата ще придобие нов облик и ще бъде енергийно ефективна. Ще бъде положена топлоизолация и ще бъдат подменени парапетите на терасите. Изцяло нова ще бъде вертикалната планировка на двора на детското заведение. Премахнати са старите детски площадки, като те ще бъдат подменени с нови, отговарящи на съвременните изисквания за безопасност. За радост на всички деца от ОДЗ „Ален мак” детските площадки за игра на открито ще бъдат с напълно нови и повече на брой съоръжения за игра, а настилката ще бъде ударопоглъщаща.
По време на лятната ваканция на учениците в СОУ „Н.Й.Вапцаров” ще бъде извършен цялостен ремонт на покрива на учебното заведение. Ще бъдат приложени и мерки за енергийна ефективност – ще бъда поставена топлоизолация на покрива на сградата. Същите дейности ще се извършат и за покрива на ОДЗ „Делфинче” в гр.Ахтопол.
„Ще останем верни на политиката ни да модернизираме и обновяваме града и останалите населени места в общината, ще продължим да инвестираме и строим за в бъдеще“, сподели кмета на общината инж.Георги Лапчев.
 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация