Предна В момента Следва
SIA CHANDELIER

Power news

Интегриран професионален колеж ще бъде изграден пилотно в Бургас

Интегриран професионален колеж ще бъде изграден пилотно в Бургас

Бургас е един от 4-те града, в които пилотно ще бъде изграден Интегриран професионален колеж. „Идеята на интегрирания колеж е да запълни нишата между средното и висшето образование, която съществува в момента, да подготвя квалифицирани кадри за туристическата индустрия“. Това поясни заместник областният управител Севдалина Турманова Турманова по време на на работното посещение в Областна администрация на търговски представители на посолствата на Австрия, Руска федерация, Италия и Унгария. На срещата присъства и заместник областният управител Владимир Крумов. Посещението в Бургас е по покана на Търговско индустриална камара и освен срещи с местната власт предвижда и посещения на няколко предприятия в региона.

В рамките на работното посещение в Областна администрация на гостите бе представена информация за областта и възможностите за инвестиция тук. Заместник областният управител Севдалина Турманова отговори на въпроси свързани с квалификацията на кадри в региона. Интерес представляваше темата свързана с взаимодействието между бизнеса и образователните институции като възможност за подобряване на икономическата среда. Австрия сподели своя положителен опит в тази насока и подкрепи усилията на страната ни за преминаване към дуално образование. 

През 2015 г. делът на унгарските туристи, посетили България, е нараснал с 17 % спрямо миналата година. Данните съобщи Томаш Будай - търговско аташе към посолството на Унгария у нас. По думите му Бургас и региона са обект на все по-голям инвеститорки интерес от страна на държавата, която представлява.

Положителни тенденции относно чуждестранните инвестиции в региона споделиха и представителите на Италия, Русия и Австрия. Желанието на всички присъстващи е за в бъдеще сътрудничеството да продължи, като се запази практиката за организиране на инвестиционни форуми, съдействащи за преки контакти между фирмите.

По време на срещата присъства и зам.-председателя на Българска стопанска камара Георги Шиваров, Жорж Дерелиев и Видка Вълчева от ТИК- Бургас, Мирослав Тончев- главен директор на Българска индустриална асоциация.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация