Предна В момента Следва

Power news

Информацията в сайта на община Бургас е достъпна и за хората със зрителни увреждания

Информацията в сайта на община Бургас е достъпна и за хората със зрителни увреждания

Днес е 15 октомври. На тази дата всяка година отбелязваме Международния ден на белия бастун. Това е моментът да оценим какво е направено и какво още трябва да се направи, за да се подобри животът на незрящите хора.

Част от дългосрочната програма за развитие на Община Бургас е осигуряване на достъпна и лесна за използване жизнена и информационна среда. Това включва и нейния информационен сайт.

Повече от десетилетие местната администрация полага постоянни и целенасочени стъпки електронното съдържание на страницата да бъде използваемо от специализирания софтуер, който хората с нарушено зрение използват независимо от типа платформа или устройство.

Целта е да бъде осигурена възможност хората с нарушено зрение да ползват информацията и услугите, които се предлагат чрез интернат страницата на администрацията. През последните няколко години тя претърпя промени, благодарение на които се превърна в портал за електронни услуги.

Разработването на интернет страницата на Община Бургас винаги се е извършвало в партньорство с хората със зрителни проблеми. През 2012 се проведе специално обществено обсъждане, а през 2015 Община Бургас бе първата администрация в България, която покани заинтересовани страни да тестват осигурената достъпност.

От тази година домейнът вече е и на кирилица, а от около седмица дизайнът е леко променен. Целта е да бъде адекватен на последните достижения в развитието на информационните технологии.

 Power TOP 30

 • 1
  JASON DERULO
  SAVAGE LOVE
 • 2
  PEDRO CAPO
  BUENA SUERTE
 • 3
  CONKARAH
  BANANA
 • 4
  MASTER KG
  JERUSALEMA
 • 5
  DIPLO
  ON MY MIND
Цялата класация