Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Идея: Центърът за видеонаблюдение в Бургас да стане координационен за областта чрез нов софтуер

Идея: Центърът за видеонаблюдение в Бургас да стане координационен за областта чрез нов софтуер

Общинският център за видеонаблюдение в Бургас да стане координационен за цялата област и да обхваща периметъра от Обзор до Резово чрез закупуването на аналитичен софтуер. Тази идея обсъдиха министърът на вътрешните работи Валентин Радев, кметът на община Бургас Димитър Николов, директорът на ОДМВР - старши комисар Калоян Калоянов и шефът на охранителна полиция комисар Неделчо Рачев.

Надграждането на системата за видеонаблюдение ще е изключително полезно за работата на МВР по отношение на оперативно - издирвателните дейности и разкриването на престъпления, стана ясно от разговора. Превръщането на бургаския център в регионален ще позволи от едно място да се наблюдават входните и изходните артерии в населените места, както и вътрешните територии. Така при сигнали ще може да се проследява траекторията на движение на издирвани лица и автомобилите им.

Министър Радев разгледа на място Центъра за видеонаблюдение в Бургас и се запозна със системата за ранно оповестяване при наводнения, както и с настоящите възможности на софтуера. От разговора стана ясно, че при надграждане на системата в него могат да се обособят работни места за представители на МВР. Така ще се спести значителен ресурс за оперативно - издирвателните мероприятия на полицията и ще се повиши разкриваемостта на престъпленията.

Намеренията са новият софтуер да обвърже съществуващото видеонаблюдение по общини с това на АПИ, да го синхронизира и с външните камери на банки и големи фирмени сгради. Центърът в Бургас разполага със зала за кризисен щаб, където при необходимост могат да заседават представители на различни институции. На голям екран в нея се излъчват избрани записи от камерите от различни точки. Три от мониторите в Центъра са свързани със системата на телефон 112, а част от камерите в града са с опция за 360 градусово наблюдение. Някои от камерите са поставени на подадени от полицията места след анализ на конфликтни зони с наситен брой инциденти или пътно транспортни произшествия. Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация