Предна В момента Следва
LOW DEEP T CASABLANCA

Power news

Готов е проектът за новото Отделение по кожно-венерически заболявания

Готов е проектът за новото Отделение по кожно-венерически заболявания

Готов е архитектурният проект за новото Отделение по кожно-венерически заболявания на МБАЛ Бургас. В него ще бъде преместен общинският Център за лечение на кожно-венерически заболявания, т.нар. Кожен диспансер. В момента той се помещава в стари едноетажни дървени бараки на ул. "Гурко".

Новото Отделение по кожно-венерически болести се изгражда със средства на Община Бургас, като първата целева субсидия от 80 000 лв. вече е отпусната. То ще се намира под сегашното Инфекциозно отделение на болницата, в корпус 5 и 6.

Архитектурният проект предвижда комфортни условия за пациенти и персонал. До входа е разположена чакалня и регистратура, както и диагностично-консултативен кабинет за първичен преглед. Предвидени са достатъчно помещения за лекари, медицински сестри и санитари. Новото отделение ще има четири болнични стаи с по две и три легла, всяка стая със самостоятелен санитарен възел, както и изолатор за заразно-болни.

Целият персонал на сегашния Кожен диспансер ще премине на работа в новото Отделение на МБАЛ Бургас.  Ремонтът ще започне всеки момент, а преместването на диспансера е планирано да стане до април следващата година.

 

Източник: Община Бургас

 Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация