Предна В момента Следва
BLACK EYED PEAS MAS QUE NADA

Power news

Горещ летен сезон се очаква в Пампорово

Горещ летен сезон се очаква в Пампорово

Тази година Пампорово залага много на летния туризъм. Една от най-големите атракции в курорта е най-бързо развиващия се парк за планинско колоездене в България и региона.
Вело парк Пампорово може да се похвали с над 30 км маркирани трасета за планинско колоездене с различно ниво на трудност, подходящи както за професионалисти, така и за абсолютно начинаещи. Особено внимание е обърнато на по-масовите трасета, по които могат да карат дори деца, а разнообразието от маршрути предоставя на колоездачите възможността плавно да преминават към по-сложните терени.
Паркът разполага със специализирано трасе за усъвършенстване на уменията, както и единственото в България и региона до този момент трасе от типа Air DH. Една от гордостите на парка е трасето за форкрос, по което миналата година се проведе Европейския шампионат в дисциплината. С откриването му, на място ще заработи и специализирано трасе за тренировка насочено изцяло към Олимпийската дисциплина крос крънтри. Друга важна новина за всички колоездачи е, че тази година, за редовните посетители на парка ще се предлагат и сезонни карти!
Летният сезон в Пампорово ще бъде официално открит още на 31-ви май с безплатни лифтове за всички посетители на курорта, а на 1-ви юни от Вело парк Пампорово са подготвили специална програма за всички подрастващи! Освен че, децата до 14 години ще имат свободен достъп до лифтовите съоръжения, ще могат да се включат в много игри, безплатно обучение и други приятни изненади.
На 20-22 юни, Вело парк Пампорово ще бъде домакин на единственото за страната ни тази година, голямо международно състезание по спускане и крос кънтри.
Надпреварата Pamporovo Bike Cup е от клас 1 и е включена в календара на Международния Колоездачен Съюз. Очаква се по време на състезанието, на родна земя да пристигнат много популярни чуждестранни атлети, защото състезанието носи точки за световната ранглиста и има примамлив награден фонд. До този момент в страната ни никога на се е провеждало състезание от клас 1 в Олимпийската дисциплина крос кънтри. Това ще бъде първото такова събитие в България с цел да се превърне в ежегодна традиция.
През целия сезон на място ще се провеждат много събития и различни активности, като акцент на програмата е състезанието 4X Pro Tour Пампорово – кръг от световните серии в една от най-атрактивните дисциплини - форкрос. Състезанието ще се проведе на 22-24 Август, като то не просто ще бъде кръг от най-популярното състезание по форкрос в света, а ще бъде и големия финал на турнира. Очаква се в България да пристигнат едни от най-големите звезди, като вече е потвърдено участието на няколко световни шампиона.
Хотел Орловец е подготвил промо пакети с включена лифт карта, специално за колоездачи, спортни клубове и тренировъчни лагери.
 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация