Предна В момента Следва
POWER PARTY ZONE - DJ MAXIMILIAN MIX

Power news

Гербът на Бургас ще пътува по света върху пощенска марка

Гербът на Бургас ще пътува по света върху пощенска марка

Гербът на Бургас ще пътува по целия свят, изобразен върху пощенска марка. Филателно издание бе валидирано на специална церемония във филиала на Националната художествена академия в морския град. В нея участваха зам.-кметът по култура, туризъм и спорт в Община Бургас Диана Саватева, изпълнителният директор на "Български пощи" Деян Дънешки, ректорът на НХА проф. Георги Янков, директорът на Пристанище - Бургас Диян Димов, зам.-кметът на Хасково Мария Вълчева, авторът на графичния дизайн на изданието гл. ас. д-р Ненко Атанасов.

Новото пощенско издание е на тема "Българска градска хералдика". То се състои в серия от две пощенски марки, оформени в блок-лист с винетка и милезим, които представят гербовете на Бургас и Хасково. Изданието се допълва от първодневен пощенски плик и специален пощенски печат.

"Благодаря на Националната художествена академия, че и прекрасният герб на Бургас е включен в тази поредица. Той наистина е много впечатляващ, показва един модерен прочит на историята, направен с усет, с естетика и с много уважение към миналото. Радвам се, че гербът на Бургас ще е върху пощенска мака и ще има възможност да пътува по целия свят и мисля, че времето на традиционното писмо не е отминало, защото винаги има какво да поставиш в плик", каза Диана Саватева по време на валидирането на пощенските марки.

Изобразените върху новите марки гербове на Бургас и Хасково са едни от най-красивите хералдически символи на български общини и поставят началото на нова сюжетна линия в дизайна на пощенските марки у нас, отбеляза д-р Ненко Атанасов от НХА.

Символът на Бургас е създаден от проф. Кирил Гогов и проф. Георги Чапкънов през 1994 г.Power TOP 30

 • 1
  JASON DERULO
  SAVAGE LOVE
 • 2
  PEDRO CAPO
  BUENA SUERTE
 • 3
  CONKARAH
  BANANA
 • 4
  MASTER KG
  JERUSALEMA
 • 5
  DIPLO
  ON MY MIND
Цялата класация