Предна В момента Следва
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Power news

Георги Йочев е големият победител от Никулденския конкурс за написване на рибарски разкази.

 Георги Йочев е големият победител от Никулденския конкурс за написване на рибарски разкази.

За шеста поредна година информационният сайт Gramofona.com и Пристанище Бургас наградиха победителите в Никулденския конкурс за написване на рибарски разкази. Тази година в писателското съревнование се включиха над 20 автора.  Назад във времето общо участниците наброяват над 200. Историята на този конкурс, който вече е очакван от множество хора помни и победители, които не са от Бургас, защото запалени рибари има не само на морето, каза за Пауър ФМ Женя Петкова от Gramofona.com.

Първото място тази година спечели Георги Йочев. Той получи наградата от 400 лева за разказа си „Узакма”.

Втората награда отиде при Гергана Стоянова, която участва с „Най-мъжката риба”. Рая Вид от София написа „Шаран”, който й донесе третото място. Първите трима получиха предметни награди от Летище –Бургас и грамоти за участието си в конкурса. 

Мина Кръстева получи ваучер за вечеря  от ресторант „Златна рибка” за разказа си „Боран”. Собствениците на индийския ресторант „Мумбай” също дариха ваучер за посещение в заведението на  17-годишната Пламена Петрова за „Лошо предчувствие”.

Гости на скромната церемония на Gramofona.com бяха зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева и директорът на отдел "Култура и връзки с обществеността” Весела Йорданова и др.

От сега е известен и първият участник в следващия конкурс. Това е изп. директор на пристанището Диан Димов, който обеща да се престраши и  напише разказ, защото е от стар рибарски род. Водещ на награждаването бе Стоян Памуков, а оценител  на разказите е Ваньо Вълчев.

Ето и разказа победител

информация и снимки: gramofona.comPower TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация