Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

“Флората” взе награда за любима сграда на България

“Флората” взе награда за любима сграда на България

Експозиционен център "Флора" събра най-много от гласовете на хората от цяла България, гласували по интернет за "Сграда на годината 2015". В тази класация той изпревари участниците не само от своята, но и от всички останали категории. Отделно журито на конкурса му присъди приз за "Сгради с елементи на зелена архитектура".

Отличена е още една бургаска атракция - археологическият комплекс "Акве Калиде". Той получи награда от журито в категория "Паметници на културата, музеи, храмове".

За краткото време от откриването си до момента, многофункционалния експозиционен център "Флора" успя да се наложи като предпочитано място за бургазлии и гостите на града. Това се дължи на атрактивната архитектура, на "зелената" идентичност на сградата в екологичен аспект и не на последно място на уникалната локация - той се намира в сърцето на Морската градина и има вдъхновяващ изглед към морето.

Община Бургас създаде експозиционен център "Флора" с много желание и внимание към детайлите. Наградата е споделена с всички партньори в този проект:

Конструктор - инж. Васил Димитров;

Проектант - Консорциум Декор Дизайн - арх. Даниела Бурулянова, арх. Емил Бурулянов, арх. Славян Бурулянов, арх. Цанко Ташев;

Изпълнител - ПЛАНЕКС ООД.

"Консервация, реставрация, експониране и социализация на Археологически структури от Късноантичната и Средновековна Крепост "Акве Калиде - Термополис", Банята на Сюлейман І Великолепни и застрояване в зоната за обществено обслужване" е друг любим проект и обект на Община Бургас. Той е реализиран с нейни, както и със средства на Министерство на културата и ДОУШ ИНШААТ ВЕ ТИДЖАРЕТ АД, клон България - дарител.

Конструктор - инж. Никола Иванов;

Проектант - ЕКСА АД - арх. Константин Пеев;

Изпълнител - ЕКСА АД.

Учреден през 2002 година, Национален конкурс "Сграда на годината" е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата. Той отличава най-добрите постижения през съответната година.

Най-хубавите сгради в България преминават през оценка на авторитетно жури от уважавани представители на професионалните общности:

http://www.buildingoftheyear.bg/bg/judge/

Церемонията по връчването на наградите се провежда на официална гала вечеря през месец декември, която събира водещите инвеститори, строителни компании, архитекти и другите участници в строително-инвестиционния процес.

Национален конкурс "Сграда на годината" се организира от "ГРАДЪТ Медиа Груп", под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, с подкрепата на браншовите организации в областите на проектирането и строителството - КСБ, КАБ, САБ, КИИП. Медиен партньор на събитието е БНТ и церемонията по награждаването на победителите в конкурса се излъчва по БНТ 1 и "БНТ Свят".Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация