Предна В момента Следва
THE WEEKND IN YOUR EYES (FEAT. DOJA CAT)

Power news

“Флората” взе награда за любима сграда на България

“Флората” взе награда за любима сграда на България

Експозиционен център "Флора" събра най-много от гласовете на хората от цяла България, гласували по интернет за "Сграда на годината 2015". В тази класация той изпревари участниците не само от своята, но и от всички останали категории. Отделно журито на конкурса му присъди приз за "Сгради с елементи на зелена архитектура".

Отличена е още една бургаска атракция - археологическият комплекс "Акве Калиде". Той получи награда от журито в категория "Паметници на културата, музеи, храмове".

За краткото време от откриването си до момента, многофункционалния експозиционен център "Флора" успя да се наложи като предпочитано място за бургазлии и гостите на града. Това се дължи на атрактивната архитектура, на "зелената" идентичност на сградата в екологичен аспект и не на последно място на уникалната локация - той се намира в сърцето на Морската градина и има вдъхновяващ изглед към морето.

Община Бургас създаде експозиционен център "Флора" с много желание и внимание към детайлите. Наградата е споделена с всички партньори в този проект:

Конструктор - инж. Васил Димитров;

Проектант - Консорциум Декор Дизайн - арх. Даниела Бурулянова, арх. Емил Бурулянов, арх. Славян Бурулянов, арх. Цанко Ташев;

Изпълнител - ПЛАНЕКС ООД.

"Консервация, реставрация, експониране и социализация на Археологически структури от Късноантичната и Средновековна Крепост "Акве Калиде - Термополис", Банята на Сюлейман І Великолепни и застрояване в зоната за обществено обслужване" е друг любим проект и обект на Община Бургас. Той е реализиран с нейни, както и със средства на Министерство на културата и ДОУШ ИНШААТ ВЕ ТИДЖАРЕТ АД, клон България - дарител.

Конструктор - инж. Никола Иванов;

Проектант - ЕКСА АД - арх. Константин Пеев;

Изпълнител - ЕКСА АД.

Учреден през 2002 година, Национален конкурс "Сграда на годината" е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата. Той отличава най-добрите постижения през съответната година.

Най-хубавите сгради в България преминават през оценка на авторитетно жури от уважавани представители на професионалните общности:

http://www.buildingoftheyear.bg/bg/judge/

Церемонията по връчването на наградите се провежда на официална гала вечеря през месец декември, която събира водещите инвеститори, строителни компании, архитекти и другите участници в строително-инвестиционния процес.

Национален конкурс "Сграда на годината" се организира от "ГРАДЪТ Медиа Груп", под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, с подкрепата на браншовите организации в областите на проектирането и строителството - КСБ, КАБ, САБ, КИИП. Медиен партньор на събитието е БНТ и церемонията по награждаването на победителите в конкурса се излъчва по БНТ 1 и "БНТ Свят".Power TOP 30

 • 1
  LADY GAGA
  STUPID LOVE
 • 2
  DENNIS LLOYD
  UNFAITHFUL
 • 3
  БАБЕК МАМЕДРЗАЕВ
  ПРИНЦЕССА
 • 4
  DUA LIPA
  PHYSICAL
 • 5
  THE WEEKND
  BLINDING LIGHTS
Цялата класация