Предна В момента Следва
DUA LIPA ILLUSION

Power news

Фискален контрол на пристанище Бургас

Фискален контрол на пристанище Бургас

   Пункт на НАП за фискален контрол върху движението на рискови стоки заработи на територията на пристанище Бургас. Прекият ефект от дейността на новия пункт се очаква още в края на годината да надхвърли 5 млн.лв. Целта на тази нова зона на контрол ще бъде 24-часово наблюдение и проверка на контейнерния трафик през най-голямото ни черноморско пристанище от и за страните членки на Европейския съюз, като същевременно ще се наблюдават и останалите рискови стоки, с които се оперира в порта.

   Фискалните агенти ще извършват документен и визуален контрол на всяка контейнерна пратка. Сигурността на проверяваните стоки ще се гарантира чрез специална пломба с инициалите на приходното ведомство с индивидуален, тройно защитен номер. Органите по приходите ще изискват всеки получател да декларира точно място на получаване на стоката с цел осъществяване на ефективен и непосредствен контрол върху декларираните и реално доставени количества. През последните две години през контейнерния терминал на пристанището са преминали над 3 млн.тона товари.
Идеята на този тип фискален контрол е чрез преки и превантивни действия да се минимизират данъчните рискове при търговия с рискови стоки, най-вече риба, месо, цитрусови плодове и захар.
 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация