Предна В момента Следва
THE UNDERDOG PROJECT REMEMBER

Power news

Фестивалът „Созополска дъга” с рекорден брой участници

Фестивалът „Созополска дъга” с рекорден брой участници

Броени дни остават до началото на второто издание на Националния фолклорен фестивал „ Созополска дъга”. Най-доброто от българската фолклорна музика, песен и танци ще бъде представено под покрива на НЧ ”Отец Паисий”. Фестивалът е посветен на Деня на християнското семейство и християнската младеж и се осъществява с подкрепата на община Созопол.

До този момент са се записали за участи близо 550 индивидуални и групови изпълнители, което е рекорд.

В рамките на двудневния парад на българския фолклор ще се проведе и конференция „Фолклора и децата” , в която ще вземат участие както художествени ръководители на състави и групи, така и музикални педагози от цялата страна. Обмяната на опит и добри практики в привличането на деца и младежи към хубавата българска народна музика, както и проблеми в осъществяване на дейността на фолклористите ще са сред темите на конференцията.

Новото в тазгодишното издание на фестивала е включването в конкурсната част на раздел „Хореография” и възможността на най-добрите танцови групи и състави да се представят на созополска сцена. Другото ново е ревю на народни носии.

Фестивалът ще бъда официално открит на 21 ноември, събота от 10.00 часа в залата на НЧ „Отец Паисий”, а от 11.00 часа започва конкурсната програма.

Гала-концертът и награждаването на победителите в различните категории ще бъде от 15.00 часа на 22 ноември, неделя.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация