Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Европейска комисия провежда първи Диалог с гражданите за 2015 г. в Рига

Европейска комисия провежда първи Диалог с гражданите за 2015 г. в Рига

Европейската комисия започва днес ново издание на инициативата "Диалог с гражданите", която дава възможност на хората в Европа директно да разговарят с европейските комисари. Тя е в изпълнение на ясния ангажимент, поет от председателя Жан Клод Юнкер, който призова комисарите да бъдат "политически активни в страните членки и в разговорите с гражданите".

В латвийската столица Рига днес ще се проведе първия за 2015 г. такъв диалог. Граждани от Латвия, Литва и Естония са поканени да участват в дебат със заместник-председателите на ЕК Франс Тимерманс и Валдис Домбровскис, и с комисарят по регионалната политика Корина Крецу. Те ще обсъждат важните теми за Европа и Балтийския регион - усилията за създаване на нови работни места, ускоряване на икономическия растеж, новият план за стратегически инвестиции в ЕС, фискалната отговорност, структурните реформи и социален диалог.

Европейската комисия започна инициативата "Диалог с гражданите" през 2013 г., за да подобри комуникацията и да информира по-добре гражданите на ЕС.

Събитието в Рига ще се проведе от 15:45 ч. до 17:15 часа (българско време) и ще се излъчва на живо в интернет и социалните мрежи с превод на 9 езика (на балтийските и скандинавските страни и трите основни езика на ЕС – английски, френски и немски). Връзки за проследяване на диалога в различните медии, можете да намерите на следния адрес: http://ec.europa.eu/citizens-dialogues/index_en.htmPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация