Предна В момента Следва
BOB MARLEY, FISHER JAMMING (REMIX)

Power news

Единствен по рода си в страната пътен знак бе монтиран в Бургас

Единствен по рода си в страната пътен знак бе монтиран в Бургас

В Бургас се постави  нов тип пътен знак, който предупреждава водачите, че е възможна поява на птици на пътното платно. Той е единствен по рода си в страната и вече заостря вниманието на шофьорите. Знакът се  монтира по пътя Бургас – Созопол, в района на защитена местност „Пода“, над която минава прелетният път на мигриращите птици „Виа понтика“.

 

Д-р Георги Митев, председател на постоянна комисия по опазване на околната среда, земеделие и храни в общинския съвет в Бургас обясни, че са преброени над 69 хиляди водолюбиви и водоплаващи птици, които зимуват там. „Тези птици стават жертва на автомобилния трафик. Имахме множество сигнали, че птиците пресичат от там. Идеята да поставим тези знаци дойде в комисията по околна среда в общинския съвет. Много бързо се възприе от администрацията на Общината в лицето на кмета Николов. Бързо бяха изработени и знаците с помощта на еколозите, които са заинтересовани  птиците да не бъдат убивани”, допълни д-р Митев.

За да се повиши вниманието на водачите, еколози предложиха на постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и храни към Общинския съвет да се постави и специална маркировка в района. Досега в Правилника за движение по пътищата съществуваше само един знак, свързан с представителите на фауната – този с номер А21, който предупреждаваше, че е възможна появата на домашни животни на пътя.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация