Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Дворът на ОУ "Братя Миладинови" в Бургас ще бъде изцяло обновен

Дворът на ОУ "Братя Миладинови" в Бургас ще бъде изцяло обновен

Предаването на Power FM „Гореща точка” ни отведе в двора на ОУ „Братя Миладинови”, където учители и родители смятат, че спортните площадки и дворът на училището имат нужда от ремонт. Според тях е обновено само пространството пред главния вход на учебното заведение, но спортните съоръжения са опасни. Потърсихме за коментар зам.-кметът по култура и образование в община Бургас Йорданка Ананиева, която на място видя какво е състоянието на двора. „Училище Братя Миладинови е едно амбициозно бургаско училище и такива трябва да са всички. Те направиха един проект, който има три етапа. Първият етап е този, който виждате. Той е реализиран предходната учебна година. Предстои целият двор да се подложи на реконструкция. Обществената поръчка е вече на етап „отваряне на ценови оферти”. И много скоро, до месец, месец и половина, ще започне изпълнението и на другите два етапа от този проект”, информира Ананиева. Тя допълва, че целият двор ще изглежда като другите реновирани вече улчилища. В проекта се включват модерни настилки, както и нова визия на спортните площадки и местата за отдих. Там ще бъде изградена и площадка по пътна безопасност.

На въпрос дали ще бъде подменена и оградата, за да се спре влизането на външни лица на територията на училището по време и извън учебните часове, Йорданка Ананиева обясни, че по проект, това е предвидената ограда. По норматив тя трябва да бъде 1,60 м, което в момента е спазено.

Зам.-кметът по образованието в общината допълва, че много скоро ще започне реновирането и на друго бургаско училище – „Петко Росен” в жилищен комплекс „Меден рудник”. „Вече са входирани проектите за училище „Петко Р. Славейков”, „Любен Каравелов”, „Антон Страшимиров”. Всички училища, които имат желания нещо да се случи в техния двор, работят по проектирнето”, обяснява Ананиева. 

 

А ето как изглежда обновеното вече пространство на входа на училището:

 

Снимки: Силвия СапуноваPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация