Предна В момента Следва
ARIANA GRANDE YES, AND

Power news

Две песни заеха първото място на „Бургас и морето”

Две песни заеха първото място на „Бургас и морето”

За първи път в историята на конкурса "Бургас и морето" две песни събраха максималния брой точки на журито - 50, и по регламент се изправиха на дуел, който отново завърши без победител. Така баладата "Как искам времето да върна" по музика и аранжимент на Димитър Гетов, текст на Джина Дундова, изпълнена от Симона Загорова и песента на бургазлията Димитър Атанасов - "Неочаквано", по текст на Бистра Александрова и изпълнена в дует с Гергана Великова заслужено си поделиха първото място на конкурса.

Третото място остана за Дани Милев и неговата "Песен на любовта", музика и аранжимент Светослав Лобошки, текст Дани Милев.

Сърцето на публиката, която въпреки дъждовното време препълни Летния театър на Бургас, бе за веселата и лятна мелодия "Морско синя любов", изпълнена от бургазлията Стефан Илчев, по музика и аранжимент Светослав Лобошки, и текст на Ники Комедвенска.

12-те песни-финалисти, отсяти от общо 46 нови български песни, написани специално за конкурса, бяха оценявани на живо от жури в състав: Силвия Кацарова, Мими Иванова, Развигор Попов, Петър Алексиев, Георги Янакиев и Димитър Маджаров.

Миналогодишният победител - вокалният ансамбъл "Фортисимо" също поздравиха зрителите в Летния театър, само дни след като донесоха поредна слава на Бургас - гран при и златен медал от Световните хорови игри в Южна Африка.

Главни "виновници" за настроението и усмивките на публиката през цялата вечер бяха актьорите Ненчо Илчев и Мая Бежанска, които за втори път бяха водещи на "Бургас и морето".

Аплодисментите и обичта на зрителите обаче бяха за незабравимото и богато творчество на най-големия и успешен композитор в българската поп музика - Тончо Русев, чиито гениални произведения поемаха своя вечен път именно от сцената на "Бургас и морето" в Летния театър в града.

В негова памет зрителите отново видяха едни от неговите златни хитове, изпълнени от най-именитите и любими български изпълнители като Силвия Кацарова, Панайот Панайотов, Росица Борджиева, Росица Кирилова, Тоника СВ, Тоника Домини, Йорданка Христова и Мустафа Чаушев, който изпя "Зимно море" на Тончо Русев, която е и първият победител на конкурса "Бургас и морето" през далечната 1973 година.

Сред публиката бе и внучката на големия бургаски композитор Елена Хаджистоянова.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация