Предна В момента Следва

Power news

До края на година хартиеният билет за автобуса ще започне да се продава от шофьора

До края на година хартиеният билет за автобуса ще започне да се продава от шофьора

До края на годината ще спре продажбата на хартиен билет от кондуктора, каза в ефира на Power FM – Бургас Петко Драгнев, директор на ОП „Бургасбус”. Той допълва, че това ще стане след като НАП лицензира новата система за таксуване и тогава ще заработят и вендинг машитните на спирките и устройствата, с които шофьорите ще могат да продават билети в самия автобус.

Драганев припомни, че самотаксуването и в момента е факт за притежателите на електронна карта, които сами се чекират, но след въвеждането и на това нововъденеие, продажбата на билети ще става от шофьорите, а не от кондукторите. 

 

„Моят съвет към всички, които ползват градския транспорт на Бургас, е да закупят билети или от вендинг машините на спирките или да издадат собствени електронни карти, защото много по-евтино ще им излезе това, от закупуването на билет от шофьора на автобуса. Бургазлии показаха, че са интелигентни хора и се справят успешно с новия вид таксуване. Неко по същия начин да подходим към новата транпортна схема. Убеден съм, че всеки за себе си по най-бързия начин ще си даде равносметка как да пътува, за да бъде лесно, удобно и икономично”, каза директорът на „Бургасбус”.

 

 

Петко Драгнев съобщи, че от седмица всички еднократни пътувания, без прикачвания се таксуват по 0,95 лв, а не по един лев, както бе досега. По думите му, поетапно се изпълняват ангажиментите, които са били поети към бургазлии.

 

Още за новата транспортна схема, която ще бъде въведена на 26 ноември 2016, можете да прочетете ТУК.Power TOP 30

 • 1
  JASON DERULO
  SAVAGE LOVE
 • 2
  PEDRO CAPO
  BUENA SUERTE
 • 3
  CONKARAH
  BANANA
 • 4
  MASTER KG
  JERUSALEMA
 • 5
  DIPLO
  ON MY MIND
Цялата класация