Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Днес в читалище „Хамалогика“ ще се проведе дискусия за бургаските влажни зони

Днес в читалище „Хамалогика“ ще се проведе дискусия за бургаските влажни зони

Във връзка със Световния ден на влажните зони - 2 февруари, екипът на проект "Солта на живота" по програма LIFE+ организира специално събитие в читалище "Хамалогика". Заповядайте в 19.00 часа на дискусията "Влажните зони в градовете - предизвикателства и възможности. Случаят Бургас."

Идеята е да се обсъди симбиотичната връзка между влажните зони и града, какви са възможностите и предизвикателствата в световен мащаб и в наш - бургаски, защото Бургас е град, заобиколен от влажни зони (3 езера - Атанасовско, Бургаско, Мандренско и Черно море). Град, в който влажните зони оформят облика и специфичната му атмосфера, но и създават много предизвикателства при управлението и опазването им.

В дискусията ще участват арх. Росица Златанова и арх. Владимир Милков, еколозите от Българска фондация "Биоразнообразие" и всички останали, които имат интерес по темата и са готови да представят своята гледна точка.

Градските влажни зони намаляват наводненията, осигуряват питейната вода, филтрират отпадъците и подобряват качеството на водата, както и качеството на въздуха в градовете, насърчават човешкото благополучие и дават възможност на много хора да си изкарват прехраната. Те са основни резервоари на биоразнообразието и доброто им състояние е от първостепенно значение за протичането на екологичните процеси в тях.

* По-късно събитието ще продължи с Wetlands Party (парти за влажните зони), което ще включва тематичен музикален плейлист по темата езера, реки, море и други влажни зони.

Входът е свободен. Читалище "Хамалогика" се намира на ул. "Шейново" 24, в бившия Профсъюзен дом (до Операта) на 3 етаж.

 

За повече информация: Радостина Ценова, Комуникации, проект Солта на живота, LIFE+ - 0896 798 908.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация