Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Днес стартира Фестивала на "Пясъчните скулптури"

Днес стартира Фестивала на "Пясъчните скулптури"

Днес, в 19.00 часа е официалното откриване на 10-то издание на Фестивала на пясъчните скулптури. Шоуто ще предложи много музика и изненади, а входът ще е свободен. 


И тази година пясъчният град, сътворен от 21 скулптори от България, Чехия, Полша, Украйна, Турция, Германия, Латвия, Португалия, Русия, ще очарова своите посетители. "Пясъчни приказки" ще разказват над 50 персонажи,  изградени от 5 600 тона пясък, преплетени в 20 композиции от юли до края на септември. 

Тазгодишният фестивал е своеобразна ретроспекция, в която е събрано най-доброто от предишните издания. Всяка една скулптура съответства по тема на минало издание, но с нова визия, нов сюжет, нов дух и емоция. 
С всяка изминала година, освен популярност, фестивалът събира и все повече творци, които с удоволствие разкриват таланта си. В първото му издание, до магията на пясъчното изкуство са се докоснали 20 000 посетител. С всяка следваща година броят им нараства, като през 2016 година пясъчният град е посетен от 117 000 души. 

Фестивалът на пясъчните скулптури се провежда в парк "Езеро" до Конната база, а цените за посетители са без промяна - 1.5 лв. за пенсионери и ученици, 2.5 лв. за групов билет, 3.5 лв. обикновен билет и безплатен вход за деца до 7 год. и лица с увреждания.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация