Предна В момента Следва
CHRISTINA AGUILERA CANDYMAN

Power news

Днес се прощаваме с писателя, журналиста и общественика Иван Бубалов

Днес се прощаваме с писателя, журналиста и общественика Иван Бубалов

Бургаското творческо общество загуби един от видните си представители. Почина Иван Бубалов, който дълги години работи в областта на литературата и журналистиката. Той е и почетен гражданин на Бургас. Поклонението ще е днес, 27 април, от 14 часа в ритуалната зала на Гробищен парк.

"Изказвам своите съболезнования към семейството и приятелите на Иван Бубалов. Скърбя заедно с вас за загубата на този достоен човек. Свидетел на няколко епохи, той беше част от живата история на нашия град. Иван Бубалов се интересуваше от миналото на Бургас и съхрани голяма част от него за поколенията, описвайки го в своите произведения. Ще го запомним с неговото достолепие, авторитет и литературния му талант. Поклон пред паметта му!", каза кметът Николов по повод тъжната вест.

Иван Бубалов е роден през 1932 г. в с. Бръшлян, Бургаска област. Завършва българска филология в Софийски университет. Работил е като библиотекар и учител, кореспондент на в. "Словото днес". Основател е и дългогодишен председател на Дружество "Петко Росен" в Бургас. Член на СБП и Сдружение Бургаска писателска общност.

 Автор е на книги с поезия и проза, на сборници с краеведчески изследвания за Бургас, Черноморието и Странджа, за живота на Вълчан Войвода и др.:

"Бръшлянски вечери", стихове, 1990,

"Иманярски и хайдушки  предания", 1996,

"Пътуващият град", 2010 г.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация