Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Днес се отбелязват 120 години от създаването на ОУ "Христо Ботев" в квартал Долно Езерово

Днес се отбелязват 120 години от създаването на ОУ "Христо Ботев" в квартал Долно Езерово

Днес се навършват 141 години от гибелта на гениалния поет, публицист и революционер Христо Ботев. На същия този ден ОУ ”Христо Ботев” в бургаския квартал Долно Езерово навършва 120 години от създаването си. „Училището в началото, преди 120 години,  е било една стая с размери 3 на 4 метра. Там занятията са се извършвали по един много примитивен начин. То е променяло своето нахождение доста пъти, даже е било затваряно заради епидемия, но сега вече то е желано нахождение за всички свои възпитаници. Най – интересното е, че училищата и библиотеките са оцелели във времето, защото винаги съм казвала, там работят хора, които са с мисия на този свят, искат да носят българското, да пренасят духовността, да вдъхват знания и надежда в младото поколение”, разказва в ефира на Пауър ФМ Ралица Андонова, учител по Български език и Литература. Всички са изпълнени с очакване за празника. 

 Днес ОУ”Христо Ботев” е една съвсем съвременна институция, която работи в синхрон с настоящето и е отворена за иновациите, които настъпват. Директорът, който управлява в момента - г-жа Женя Женезова

 

Серията юбилейни събития по повод 120 години училище „Христо Ботев” започват още в началото на учебната година с ред инициативи, в които дейно участие вземат децата.За тях е организирано четене на възглавници, четене по пантофи, четене по пижами. Дейностите имат идея да накарат децата да се чувстват свободни и по един различен и отпускащ начин да се сдобиват с знания и усъвършенстват своите способности. Честванията по случай празника ще започнат в 14.00 часа, когато дарител, бивш възпитаник на училището и директорът Женя  Железова ще открият  паметна плоча на патрона на училището – Христо Ботев. На събитието ще присъства фосилният адмирал Капко Чуденков заедно с матросите от военно – морските сили и духовата музика на община Бургас. Малко по – късно ще започне и парада на учиническите униформи, които са добре познати на децата от 60 – те и 70 –те, защото това е било облеклото за посещение в училище. Идеята е да се върнат всички хора към хубавите детски моменти и спомени.

Гвоздеят в програмата е големия концерт, който стартира на днешния 2 юни от 18.00 часа в двора на училището, където са поканенни всички бивши учители на училището и ще им бъде дадена възможност да се срещнат със своите бивши възпитаници. „Очаква се една много вълнуваща и  емоционална среща. Между другото месеци преди това във всички търговски обекти на квартала поставихме кутии, където всеки един от жителите можеше да адресира писмо до любимият си учител, а всички пликове ще бъдат раздадени точно тогава”, разказва още г – жа Андонова. Водещ на концерта ще бъде Гергана Стоянова – известен сценарист, продуцент, артист и възпитаник на ОУ „Христо Ботев”. На сцената ще излезят  Валя Балканска и нейният гайдар Петър Янев, също и Ваня Костова, отново бивш възпитаник на училището, децата и още много гости. От институцията се надяват това да не е просто юбилей – 120 години, а истински празник за всички в квартал Долно Езерово.

За всички настоящи ръководители и ученици на на ОУ „Христо Ботев” бъдещето е светло, изпълнено с идеи и проекти, които тръпнат да осъществят.

Пожелаваме ви нестихващ дух и креативност, успехи и поводи за гордост. Дерзайте!

   Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация