Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Днес протича Осемнадесетото областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”

Днес протича Осемнадесетото областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”

         На днешния 31 май 2017 г. на градския стадион в Средец -Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението Бургас с любезното съдействието на община Средец, Югоизточно държавно преприятие - Сливен, Спортен клуб по пожаро приложен спорт - Бургас  организира Осемнадесетото областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”. В състезанието  участват 13 отбора от областта, като победителя се класира на Националното състезание "МПО Млад огнеборец" Албена 2017г. от 2 до 5 юни.

          Основен приоритет в дейността на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас е свързана с повишаване на противопожарната култура на подрастващите, за което допринася участието на децата от младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”.  В тези формирования ученици, на възраст от 12 до 16 години получават теоретична и практическа подготовка по пожарна безопасност, провеждат тренировъчна и състезателна дейност.

          Теоретичната и  практическата подготовка на  отрядите “Млад огнеборец” се ръководи  от служителите на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас, със съдействието на общини, директори  и педагози от учебни заведения  под формата на лекции и семинари по тематика, предварително съгласувана с регионалните управления  по образование към МОН.

        Движението Младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец” е с международен характер. На всеки две години  Международната асоциация на пожарните и спасителните служби /CTIF/, организира състезания, в които участват и наши млади огнеборци.

        В България движението е възстановено от началото на учебната 1999/2000 година, по разработен примерен устав , включен в Указанията на Министерство на образованието и науката за организация  на  дейността в системата на народната просвета.

        Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация