Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Димитър Николов за Power FM: Преместете колите си, за да може улиците да бъдат почистени

Димитър Николов за Power FM: Преместете колите си, за да може улиците да бъдат почистени

Умоляваме собствениците на моторни превозни средства, които са паркирали на планираните за почистване улици, да съдействат на община Бургас, за да можем да изчистим натрупания сняг и лед около тях и да се върнат на почистените паркоместа. Това призова в ефира на Power FM кметът на община Бургас Димитър Николов. „Искам да се извиня на всички свои съграждани за неудобството, в следствие на обилния сняг през последните няколко дни. Наистина такава ситуация сме нямали от много отдавна. Необичайно е за град Бургас, но трябва да се справим с тежката зимна обстановка. В тази връзка сме направили организация и започваме поетапно почистването и извозването на снега и леда от улиците на града. Разпределили сме града на няколко зони и започваме с комплекс „Братя Миладинов””, информира градоначалникът.

Той допълни, че ще бъдат почистени улиците около Музикалното училище и Ясла № 3: ул. „Струма“, ул. „Места“, ул. „Кавала“, ул. „Родопи“, ул. „Дрин“. Екипите по почистването ще продължат с комплекс „Лазур“ и улиците около училищата „П. Яворов“, Руската гимназия, ЦДГ „Пламъче“, ЦДГ „Х.Кр. Андерсен“, както и  ул. „Калофер“, ул. „Карлово“, ул. „Поп Грую“, ул. „Велико Търново“, ул. „Плиска“, ул. „Св. Иван Рилски“. В комплекс „Възраждане“ ще бъдат почистени улиците  около училище „Любен Каравелов“, ЦДГ „Синчец“, ЦДГ „Златното ключе, както и ул. „Любен Каравелов“ между ул. „Гладстон“ и ул. „Цар Калоян“, ул. „Княз Борис І“, ул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Цариградска“, ул. „Климент Охридски“, ул. „Цар Асен“ – от улица „Цар Петър до ул. „Ивайло“, ул. Дебелт, ул. „Левски – от ул. „Цар Калоян“ до ул. „Мария Луиза“. Почистването на снега от улиците ще продължи приоритетно в централна градска част и улиците около училищата „Св. Св. Кирил и Методий“, „П. Р. Славейков, Икономически Техникум: Ул. „Аспарух“, ул. „Славянска“, ул. „Възраждане“, ул. „Петко Каравелов“, ул. „Митрополит Симеон“, ул. „Гео Милев“, ул. „Лермонтов“, ул. „Пиротска“, ул. „В. Пеева“.

Димитър Николов информира, че е направен график за запълване на по-големите дупки, които се отвориха след обледяването на града. „Вече съм разпоредил със зимни смеси да се запълват тези дупки, за да не се създават опасности при движение по пътищата. Мобилизирали сме всички строителни фирми, които работят с община Бургас да ни съдействат, както и фирмите за зимно почистване. Приоритетно започваме да работим с тези адреси, както и в другите големи жилищни комплекси, заради това, че в понеделник (16.01) всички училища и детски градини ще започнат да функционират”, каза кметът.

Николов информира, че всички директори са предупредени, че в понеделник още в 6 часа сутринта ще се извършат замервания на температурата в класните стаи. Той допълни, че тя не трябва да бъде по-ниска от 18°. Кметът е категоричен, че ако има по-студени класни стаи, училищата ще бъдат санкционирани и няма да се допуска провеждането на учебни занятия. Кметът изрази надежда за по-добра прогноза за следващите дни.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация