Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Димитър Николов откри ХІХ-то издание на бургаските Есенни литературни празници

Димитър Николов откри ХІХ-то издание на бургаските Есенни литературни празници

Кметът Димитър Николов откри ХІХ-то издание на бургаските Есенни литературни празници. Градоначалникът отбеляза, че за втори път литературните празници се откриват в новия дом на писателя на ул. "Вола" 1 в Бургас. „Изградихме го с голяма любов и надежда, за да се превърне в един храм и пристан на талантливите бургаски творци. И аз се радвам, че така и се случи. Даже виждам, че ви е малко тесничко и трябва да мислим за нещо по-голямо”, каза при откриването кметът Димитър Николов. Той каза още, че именно писателите са хората, които с перото на словото, са  пулса на съвремието и тези, които виждат с най-чистия поглед.   Специални гости на откриването бяха  Божана Апостолова и литературният историк и критик доц. д-р Александър Йорданов.

Председателят на сдружение „Бургаска писателска общност” Роза Боянова обясни, че Есенните литературни празници продължат до 20 октомври. „Всяка вечер има литературни прояви. Сред най-забележителните  ще бъдат празникът на поезията на 6 октомври, а на 10-ти - вечер посветена на нашия скъп колега Атанас Радойнов и неговата белетристика - писателят, който ни напусна наскоро”, обясни Боянова. Тя допълва, че на празниците ще има и вечер посветена на белетристиката. В  града ни ще гостуват писатели и известни преводачи. „Хюсеин Мевсим е преподавател в Анкарския университет. В една от вечерите на Есенните литерутанни празници ще представи свои книги за Фурнаджиев и Чудомир. В Бургас ще бъде и Хайри Хамдан, един великолепен поет и преводач на арабски и от арабски. Той е направил една антология на българската поезия преведена на арабски. За първи път се разпространява в арабския свят”, информира председателят на сдружение „Бургаска писателска общност”. Друг гост на Бургас ще бъде и Пламен Антов.

 На есенните литературни празници ще има два дебюта – на  поетесите Лилия Христова и Диляна Тинева.  Роза Боянова изрази надежда ХІХ-то издание да привлече повече читатели и почитатели на бургаската литература. Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация