Предна В момента Следва
SOPHIE ELLIS-BEXTOR MURDER ON THE DANCEFLOOR

Power news

Димитър Николов: На бургаските учители дължим високото ниво на образованието в нашия град

Димитър Николов: На бургаските учители дължим високото ниво на образованието в нашия град

Кметът Димитър Николов оправя поздрав към бургаските просветни дейци по повод Световния ден на учителя.

"Уважаеми учители,

В днешния ден се обръщам с най-топли чувства към Вас и Ви честитя професионалния празник.

Световният ден на учителя е повод да изкажем благодарност за силния Ви дух, усърдието, търпението и любовта, с които давате знания на нашите деца.

Образованието и науката заемат първостепенно място в развитието на всяко едно общество. И днес, когато обърнем поглед към историята, си даваме сметка, че основна движеща сила в просветното дело, в борбите за национална и духовна независимост е бил българският учител. Успехите в живота на всеки един от нас не биха били възможни без силата на знанието, което ни е дал добрият преподавател в училище.

В днешния ден изказвам специална благодарност към всички бивши, бъдещи и настоящи бургаски учители. Винаги съм казвал, че образованието в нашия град е на много високо ниво. Всяка година много бургаски деца печелят престижни отличия на национални и международни състезания и олимпиади. Възпитаници на професионалните ни гимназии продължават своето образование в престижни университети в страната и света. Голямата заслуга за това е високата професионална квалификация на учителите от нашия град, които непрекъснато развиват своята компетентност и прилагат иновативни методи на обучение.

Това ми дава вяра и оптимизъм за бъдещето на нашия град и неговите хора.

Уважаеми учители, продължавайте да изпълнявате все така от сърце своята апостолска мисия. Нека трудът Ви се оценява достойно. Пожелавам Ви здраве и много успехи.

Честит празник!"

ДИМИТЪР НИКОЛОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАСPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация