Предна В момента Следва
SHAKIRA LOCA (FEAT. DIZZEE RASCAL)

Power news

Димитър Николов: Честит Ден на Освобождението, бургазлии!

 Димитър Николов: Честит Ден на Освобождението, бургазлии!

Кметът Димитър Николов отправя поздрав към бургазлии по повод 6 февруари - Освобождението на Бургас:

"Скъпи съграждани, днес честваме една от най-значимите дати в историята на съвременен Бургас - Деня на неговото Освобождение.

Преди 141 години воденият от полковник Лермонтов отряд влиза в града, за да сложи край на османското иго. Цялото население на Бургас се стича, за да посрещне тържествено освободителите.

Днес ние скланяме глава пред делото и саможертвата на всички онези наши предци, които обрекоха живота си на идеята за свободна и независима България.

Прекланяме се и пред паметта на всички онези чуждестранни войници и офицери, които оставиха костите си по българската земя в името на Свободата.

Шести февруари е крайбрежен фар за всички нас, който ни помага да следваме вярната посока, да не губим идентичността си, да пазим паметта и традициите на нашия народ, да отстояваме правото си да бъдем суверенна държава в голямото европейско семейство.

Нека във всяко едно наше действие да се ръководим от принципите, които отстояваха до края на дните си българските просветители, духовници и революционери, за да продължим да бъдем достойни свободни граждани.

Честит празник, бургазлии!"Power TOP 30

 • 1
  LADY GAGA
  ALWAYS REMEMBER US THIS DAY
 • 2
  ALMA
  PERFECT
 • 3
  GEORGE EZRA
  SHOTGUN
 • 4
  ARIANA GRANDE
  BREAK UP WITH YOUR GIRLFRIEND I'M BORED
 • 5
  RAG'N'BONE MAN
  GIANT
Цялата класация