Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

ДЕЦАТА ОТ ДГ „МОРСКА ЗВЕЗДА“ ПОСАДИХА ДЪРВО В ДВОРА

ДЕЦАТА ОТ ДГ „МОРСКА ЗВЕЗДА“ ПОСАДИХА ДЪРВО В ДВОРА

Децата от група „Дъга“ съвместно със своите учители и родители посадиха дърво през занималнята си. Инициатива е част от проект на Е-твининг – европейската платформа за сътрудничество между учители. А включването в проекта е дейност от третия проект, финансиран от програма „Еразъм +“,  KД1 “Образователна мобилност на граждани“, сектор „Училищно образование“ на Европейския съюз, ръководен от ДГ „Морска звезда“.

Проектът „Екологични и устойчиви практики в детската градина“ има за цел да осигури образование в предучилищна възраст в крак със съвременните европейски тенденции за устойчиво развитие, екология и опазване на природата. Фокусът на програмата е насочен към опазване на околната среда и климата – рециклиране, компостиране, пестене на вода и електроенергия, опазване на въздуха от вредни емисии.

В рамките на проекта учителите провеждат образователни занимания два пъти в месеца, извън занималните на детската градина. През едната седмица ситуацията се провежда в двора на детското заведение, в който са създадени условия за дейности сред природата, а през втората децата учат и играят извън територията на детското заведение.

Детската градина насърчава педагогическия екип да обогатява и развива своите знания и умения в сферата на екологичното и устойчиво образование. За целите на проекта се осъществиха две мобилности извън България – курс за управление на околната среда в Рим, Италия и обменът на опит в училища в град Албал, Валенсия, Испания, което направи възможно учителите да мислят в по-широки перспективи за екологичното образование на възпитаниците си.

Чрез възпитание и обучение извън детската занималня и целенасоченото учене в уважение към природата и знания за опазване на околната среда, децата от ДГ „Морска звезда“ могат да се научат да опазват на природата и да оставят зелен отпечатък върху планетата Земя.

   Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация