Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Децата на Поморие подкрепиха „Българската Коледа”

Децата на Поморие подкрепиха „Българската Коледа”

Националната кампания “Българската Коледа“ бе подкрепена и в Поморие чрез благотворителния спектакъл, който се състоя под патронажа на кмета на община Поморие Иван Алексиев. Жителите и гостите на града имаха възможност да се насладят на музикалните изпълнения на детска вокална група “Бърборани”, Стилияна Пейкова и Стефан Куманов и дамското хорово студио “Прима” с вокален педагог и диригент Анета Драгнева-Данаилова. От сцената на НЧ „Просвета 1888” коледен поздрав поднесоха и децата от вокалната група на СОУ „Иван Вазов“ с художествен ръководител Светлана Вълкова.

Кулминация на спектакъла бе пленителната Андерсенова приказка, сладкодумно разказана и артистично изиграна от възпитаници на училището. Под режисурата на Коста Самоковлиев в ролята на малката кибритопродавачка се превъплъти третокласничката Гергана Динкова, а главни разказвачи в пиесата бяха Дария Янакиева и учителката Лидия Пенова. В „Нашата коледна приказка“ участваха още Калоян Байлов, Кристиян Самоковлиев, Атанас Димитров, Тодор Георгиев, Деница Ганева, Ина Караденизова, Атанас Манолов, Нанси Каприева, както и водещите Сияна Христова и Ралф Киров. Част от постановката бяха и малките мажоретки от състава при НЧ „Просвета 1888”. По хореографията на Жулиета Малчева те представиха танц на носещите се във въздуха снежинки. Сценографията и костюмите са дело на Лилия Лукова.

С цялостната организация и подготовка на спектакъла бе ангажирана Петя Казакова – преподавател по Български език и литература в СОУ „Иван Вазов” Поморие. Принос за успешната реализация на идеята имат и Мариана Карталова и Лидия Пенова – част от техническия състав и учители в същото училище.

Събраната от дарения и продадени картички сума е 690 лева, които бяха преведени още днес по сметката на „Българската Коледа”.

„Щастлива съм,че успяхме да създадем по-различно усещане за Коледа. Малко по-интимно, малко по-човешко ... С мисъл за страдащия…” споделя Петя Казакова, припомняйки си началото - дългите репетиции и трепетите на децата, вдъхновени от добрата кауза.

За всички участници в спектакъла, повече от 95 деца, Община Поморие бе осигурила вкусни лакомства и изненади.



Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация