Предна В момента Следва
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Power news

Деца се включват с благотворителна кауза в Международния кулинарен фестивал

Деца се включват с благотворителна кауза в Международния кулинарен фестивал

Учениците и малчуганите от детските градини в Бургас започнаха да изработват сувенири, рисунки, апликации от различни материали на тема "Българският бит, култура, традиция и храна". Техните произведения ще бъдат изложени в благотворителен базар в рамките на Международния кулинарен фестивал, който ще се проведе на 14 май 2016 г. в Мол Галерия - Бургас и се организира със съдействието на Община Бургас.

Срещу символична сума от 3 лв. посетителите ще могат да опитат вкусовете на 19 държави. Всички събрани средства от деня на фестивала, както и от детския благотворителен базар ще бъдат дарени на "Общински фонд за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от община Бургас".

Бургас е един от седемте града, който ще е домакин на кулинарния фестивал. Събитието се организира в партньорство с Министерството на туризма, GTC България, Кулинарна Академия NRC, Международен женски клуб и 17 чуждестранни посолства у нас.

Целта му е кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите на света да бъдат събрани по едно и също време в България. Това е първата по рода си кампания у нас - пътуващ кулинарен и културен фестивал, който ще посети седем от най големите градове, за да сподели световното кулинарно наследство.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация