Предна В момента Следва
TOPIC & A7S WHY DO YOU LIE TO ME (FEAT. LIL BABY)

Power news

"Чистота Еко" получи сертификат за високо качество

"Чистота Еко" получи сертификат за високо качество

За шеста поредна година произвежданият от общинското предприятие „Чистота еко“ компост е отличен със сертификат за високо качество. Той е издаден от австрийската компания „Компост и биогаз“, която извършва лицензиране на инсталации за преработка на биологични суровини.

Проверките са задължителни за подобни съоръжения и се извършват два пъти в годината. Бургаското общинско предприятие се е утвърдило като производител на компост с най-високо качество в страната.

През изминалата година в съоръженията са преработени 5000 тона биологични отпадъци, от които са произведени 300 тона компост. Друга част от отпадъка е преработена в насипен материал за укрепване на скатове и едра дървесина.

Компостът се състои от биоразградими отпадъци от растителен произход като окосена трева, листа, клони, остатъци от плодове и зеленчуци, остатъци от поддържане на градинските зелени площи. Той се използва за обогатяване на почвата с хранителни вещества и има противоерозионни качества. Прилагането му в земеделието гарантира много предимства като подобряване на почвената структура, подпомага отглеждането на здрави плодове и зеленчуци, повишава добивите и подобрява способността на почвата да задържа водата.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация