Предна В момента Следва
ARASH, HUGEL, TOPIC I ADORE YOU

Power news

Честваме 70 години от рождението на Емил Чакъров с мултимедиен спектакъл

 Честваме 70 години от рождението на Емил Чакъров с мултимедиен спектакъл

Мултимедиен спектакъл на НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", посветен на 70-годишнината от рождението на големия български диригент Емил Чакъров, ще се проведе на рождената дата на Маестрото - 29 юни, петък, от 20:30 часа в Летния театър.

На сцената ще излязат камерен оркестър с диригент Петя Тончева, младежки хор с диригент Анета Данаилова и балетните класове с педагози Недко Георгиев и Диляна Бахматова - Игнатова.

В програмата са включени произведения на класиците Панчо Владигеров, Марин Големинов, Любомир Пипков, П. Христосков, Й. С. Бах,  П. И. Чайковски, Ж. Офенбах  и др.

Спектакълът е с вход свободен, а негов режисьор е Христо Симеонов.

 

Емил Чакъров е роден е през 1948 г. в Бургас. Завършва Музикалното училище в София като цигулар в класа на Петър Арнаудов. Когато е на 15, той започва да изучава дирижиране в Софийската консерватория и осем години по-късно е най-младият лауреат на конкурса по дирижиране Херберт фон Караян в Берлин. Впоследствие става негов асистент в оперните продукции в Залцбург и Берлин.

Емил Чакъров дирижира Берлинската филхармония, Бостънския симфоничен оркестър, Израелската филхармония, Френския национален оркестър, Лондонския симфоничен оркестър, Оркестъра на Лос Анжелис, Оркестър Tonhalle, Цюрих и Чешкия филхармоничен оркестър. Дирижира редовно в продължение на много години Ленинградската филхармония в самия Ленинград, осъществявайки с тях многобройни записи и турнета в Германия, Австрия и Италия.

През 1986 г. основава Новогодишния фестивал в София, който се провежда ежегодно с участието на артисти с международна слава. Тук, той дирижира Софийския Фестивален Оркестър, основан също по негова идея.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация