Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

„Черноморец“ с идея за час по баскетбол в училище

„Черноморец“ с идея за час по баскетбол в училище

Баскетболен клуб "Черноморец Бургас" предлага въвеждането на часове по баскетбол за най-малките ученици - от първи и втори клас. Идеята бе представена днес от президента на клуба Ивайло Петков пред заместник кмета по образование и култура Йорданка Ананиева.

"Разработили сме дългосрочна, петгодишна програма за бургаските училища. Искаме да запалим най-малките да спортуват, защото това, освен здраве, ще им донесе и много позитиви при изграждане на характера им", аргументира се Петков.

Идеята е първоначално да се въведат веднъж седмично часове по баскетбол в три училища - "Братя Миладинови", "Княз Борис I" и "Васил Априлов". Треньорите ще научат малките на  първите стъпки в баскетбола и със занимателни тренировки ще ги обучават безплатно. Предвидени са и срещи на децата с известни бургаски медици, които по интересен начин да им обясняват ползите от спорта, а в бъдеще и с треньори от националните отбори по баскетбол.

От своя страна зам.-кметът Ананиева изрази подкрепа за идеята.

"Като психолог, аз знам колко полезни за изграждане на личността са особено колективните спортове", каза тя. Зам.-кметът се ангажира да представи идеята пред директорите на трите училища и да съдейства клубът да направи презентация на обучението, което предлага.

В момента в баскетболен клуб "Черноморец" тренират 150 бургаски деца от различни възрасти.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация